Knæklyde fra kroppen

Knæklyde fra kroppen

Vi får ofte spørgsmål fra patienter om betydningen af kroppens lyde. Særligt de knæklyde, der kan komme fra forskellige kropsdele.

Lidt om lydene

Lydene kan have varierende karakter. Nogen beskriver en skurren, andre en knasen. Hyppigst beskrives kliklyde eller knæklyde. Lydene kan være så kraftige, at de ikke kun høres men også føles.

Lydene kan opstå i hele kroppen. Typiske områder er kæbe, nakke, skuldre, ryg, hofte, knæ og ankler. Især knæklyde fra kæbe eller knaselyde fra nakke kan være ret generende. Årsagen til dette er, at de forekommer tæt på øret, hvor selv svage lyde høres let. Lydene skabes primært ved at sener ”springer” over knoglefremspring, nærmest som en udspændt streng. Andre gange kan det skyldes knogledele der skurrer mod hinanden, fx skulderbladets bevægelse mod ribbenene. Ved slidgigt kan leddet også skurre som grus, fx under knæskallen eller i nakken.

Lydenes betydning

Med mindre lydene er forbundet med ubehag, smerte eller begrænset bevægelse er der ingen grund til bekymring. Tværtimod, så vil det ofte kun give anledning til frustration, hvis man alene forsøger at komme kroppens lyde til livs uden andet formål. Og husk på det gamle ordsprog ”Så længe det knager, så holder det.” Eller vores egen favorit “Knirker det, så virker det!”

Man kan selvfølgelig spekulere i, om lydene kunne være et udtryk for en dårlig funktion i kroppen, der på sigt ville give smerter og funktionsbegrænsninger. Set i det lys giver det god mening, at undersøge om funktionen i den givne kropsdel kan forbedres, men succeskriteriet bør ikke være at undgå lydene alene.

Springhofte

Problemet kaldet indre springhofte giver særligt anledning til forvirring blandt vores patienter. Her er der nemlig tale om en ret kraftig sene fra hoftebøjeren, der kan give så stort et klik i lysken, at det overføres gennem bækkenet til lænden. Ryg og hoftebevægelser kan altså skabe kliklyde, der føles som om de kommer fra ryggen, men som i virkeligheden stammer fra hoften. Nogle gange kan almindelige strækøvelser for lysken reducere dette klik eller pop. Du kan læse mere om springhofte her

Kiropraktor knæklyde

Den lyd, der opstår ved manipulation hos en kiropraktor, er ikke den samme som ovenfor beskrevet. Knækket hos en kiropraktor skyldes det vakuum, der dannes i hulrummet mellem knoglerne, når de trækkes væk fra hinanden. Præcis som når man knækker fingre. Dette knæk kan kun laves en gang ca. hver 20. minut og er i øvrigt ganske ufarligt for leddet.

168 kommentarer til “Knæklyde fra kroppen”

 1. Victor Rønne siger:

  Min ringefinger knækker og det synes jeg er vildt ubehageligt, kan nogen give nogen tips

 2. WestLoft siger:

  Hej Victor
  Tak for din kommentar.
  Uden at kende detaljerne, kunne det lyde som en springfinger. Med den rette massageteknik kan man nogle gange bedre det selv.
  Du er velkommen til at kontakte en af vore klinikker.

 3. Maria Nielsen siger:

  Jeg er begyndt at få en knæklyd nederst i lænden, når jeg går. Det kan høres af andre, og man kan mærke det når man ligger en hånd på lænden.
  Det er først begyndt at opstå her på det sidste. Det kommer og går. Idag gik det helt krasat. Har været på havearbejde, og det sagde konstant knæk. Det gør ikke ondt, men det er vildt ubehageligt.

  Har endnu ikke været ved læge med det…

 4. WestLoft siger:

  Hej Maria
  Knæklyd af den størrelsesorden som du beskriver, skyldes sandsynligvis en klikkende sene fra hoftebøjeren – også kaldet for intern springhofte. Lyden projiceres gennem bækkenet om til lænden, hvor vibrationen kan mærkes. Det er ganske ufarligt og kan muligvis afhjælpes med et simpelt lyskestræk. Hvis dette ikke er tilstrækkeligt, kan en fysioterapeut eller kiropraktor hjælpe dig.

 5. Karin Moesby-johansen siger:

  Jeg har gennem de seneste år været tiltagende plaget af smerter, samt knæk, “spring” og knaselyde fra nakken. Smerter og knæk lyde er nu tiltaget, og jeg føler m.in bevægelihed i nakken er indskrænket. Kan ikke mere ligge på maven og sove,samt let balance ubehag, især når jeg kigger til venstre. Har i juni 2016 fået MR scanning af nakken, der viste 2 små diskusprolapser kun med let eller ingen påvirkning af rymarv og nerver samt begyndende slidgigt. Har meget sjældent føleforstyrreser i arm og hånd.
  Har prøvet gigtforeningens træningsprogram for nakken, men har voldsomme knæklyde og “spring” i nakken, når jeg drejer hovedet mod venstre. Kun let svimmelhed,og ingen smerter.
  Jeg har desuden en Psoriasisgigt, der er velbehandlet med Methotrexat 25 mg x 1 ugentlig. Gigten sidder mest i sener og bindevæv, og gør mine sener sprøde, så de let springer.
  Reumatologerne på Holbæk Sygehus siger de ikke kan gøre noget ved det, men kan ordinere fys behandling. Det er jo dejligt, og virker,med nogen effekt, sålænge det står på.
  Kan jeg bare fortsætte nakketræningen, trods knæklyde og “spring” i nakken, eller kan i foreslå noget andet.

 6. Karin Moesby-johansen siger:

  En tilføgese til det sidste indlæg.

  Har en kendt stor og delvis bristet Supra skapularissene i venstre skulder, og er opereret i højre skulder for næsten overrevet skapularissene, samt en delvis briste anden sene.

  Hænger jo sammen med nakken.

 7. Marc siger:

  Min Nakke høje knæklyde bare jeg drejer hovedet hele tiden, mange gange nok til at andre omkring mig der kan høre det

 8. WestLoft siger:

  Knæklyde fra kroppen er normale, men det du beskriver lyder voldsomt. Er lydende hverken forbundet med ubehag eller smerter, er det dog ikke nødvendigt at gøre noget videre ved det. Ellers anbefales en grundig nakkeundersøgelse og evt. en røntgenundersøgelse.

 9. Thore siger:

  Min krop er begyndt på, at når jeg trækker vejret dybt knækker det øverste af ryggen, ca. mellem skulderbladene. Til at starte med bed jeg ikke så meget mærke i det, men nu hvor der er gået lidt tid er det begyndt at gå ondt. Ved ikke lige hvad der skal til?

 10. WestLoft siger:

  Tak for din kommentar.
  Det lyder umiddelbart som en klassisk problemstilling i øvre ryg, der let kan afhjælpes ved kiropraktisk behandling. Vi anbefaler derfor at du bliver undersøgt og behandlet herfor hos en kiropraktor.

 11. Mette siger:

  Min datters ankler sig knæk hver gang hun går. Det er bare ankler og det gør ikke ondt.. Hun er 10 år. Skal vi have det undersøgt.?

 12. Mette siger:

  Min datters ankler siger knæk hver gang hun går. Det er begge ankler og det gør ikke ondt.. Hun er 10 år. Skal vi have det undersøgt.?

 13. WestLoft siger:

  Tak for dit spørgsmål.
  Nej, ud fra din beskrivelse er der formentlig ikke behov for undersøgelse.

 14. Viki siger:

  Hej jeg havde ondt under min højre skulder og igår rykket det sig til min Venstre skulder og op i min nak og hovede, det gør vanvittigt ondt, smertestillende massage eller lignende hjælper ikke idag gør det mere ondt og når jeg rykker mit hovede knækker det inden i, da jeg havde ondt i højre side og kæreste gav massage var det som om han støtte på noget han kunne mærke det og også mig, det gav nærmest et stød ned ad til. Han siger jeg er hævet i højre side men det er min Venstre side der gør voldsomt ondt. Hvad kan det være?? Kæresten kan ikke høre det knækker

 15. Victoria siger:

  Min ankel laver knækkelyde hver gang jeg går ned af en trappe, og den knækker et par gange, hver gang jeg drejer min fod rundt, og det er ret ubehageligt. Og når jeg går ture hvor der kommer den mindste ujævnhed, gør det afsindigt ondt i øjeblikket. Den føles hævet og øm efter længere aktivitet med fødderne. Og sidst kan jeg ikke sidde på hug uden smerte. Undskyld for den lange beskrivelse, men jeg har bare døjet med det i mange år efterhånden, efter at have vrikket om og landet på foden. Uden lægebesøg.

 16. Anni siger:

  Hver gang jeg strækker ud siger min lysk knæk, og det er ikke bare en gang men det bliver ved, når jeg presser, eller vipper med benene. Især når det er sommerfugle stilling. Er det noget man kan gør noget ved, eller skal man bare leve med det?

 17. Louise siger:

  Hvorfor knækker mine ankler hele tiden uden sko men med sko siger de ikke noget. ?

 18. Claus siger:

  Jeg har hyperkyphosis og spondylosis i ryggen.
  Er det som de siger arbejde for en fysioterapeut eller kan kiropraktor og osteopath bruges til den slags?
  Der er både knaselyde, knæk og ømhed. 48 år gammel

  Mvh Claus Bisgaard

 19. Majbritt Dallerup siger:

  Hej har skuren i begge skuldre, og knasende nakke, min rygsøjle Popper,
  Men ingen smerter, jeg er 60 år og har for 5 år siden fået en blodprøve der viste at jeg har vævstype hla b27
  Er lidt bekymret, om at ende i en kørestol, mvh.

 20. Lone Skovgaard siger:

  Har slid i skulderen og kravebenet en frossen skulder og noget væskeansamling i armen , armen giver knæk lyd når jeg laver et vrid ??hvad kan årsagen være

 21. WestLoft siger:

  Hej Claus
  Vi beklager den sene tilbagemelding. Der kan være mange årsager til knas og smerter i ryggen. Om det er associeret med din hyperkyphosis og spondylose i ryggen, kan vi ikke afgøre ud fra dine oplysninger. Alle de nævnte faggrupper har erfaring med behandling af ryglidelser, hvilken du skal vælge bør nok bero på hvor du bor og om du har fået nogen anbefalet. Ellers hjælper vi dig gerne med at finde en behandler.

 22. WestLoft siger:

  Hej Louise
  Vi beklager det sene svar. Sko stabiliserer og begrænser vores fødders bevægelighed, så når dine fødder knækker meget uden sko, kan det betyde at dine fødder er lidt instabile. Det er umiddelbart ikke farligt, men kan måske give problemer på sigt. Du kan derfor overveje om det ikke er værd at lave nogle fodøvelser.

 23. WestLoft siger:

  Hej Anni
  Det er et velkendt fænomen – på dansk “intern knækhofte” (medicinsk: coxa saltans internus). Det skyldes en stram hoftebøjer, hvor senen klikker over en knogle på forsiden af bækkenet. Det er ganske ufarligt, men hvis det er associeret med smerter eller stort ubehag bør du få det undersøgt hos en fysioterapeut eller kiropraktor.

 24. WestLoft siger:

  Hej Victoria
  Det lyder som en ankel der er “gået lidt ud af led”. Det burde være en enkel sag for en rutineret kiropraktor at justere din ankel på plads.

 25. WestLoft siger:

  Hej Viki
  Vi beklager det sene svar. Det lyder som om dine smerter skyldes udstråling fra nakken, hvilket en kiropraktor burde kunne hjælpe dig med. Knæklydene er blot et udtryk for dårlig bevægelighed i nakken. Da det er tæt på dine ører kan det lyde ret voldsomt, selvom dine omgivelser ikke kan høre det.

 26. WestLoft siger:

  Hej Majbritt
  Beklager den sene tilbagemelding. Jeg mener ikke du skal være bekymret for at ende i en kørestol, og gigtlidelser associeret med HLA-B27 vil altid medføre ledsmerter.
  De knasende led i skulder, nakke og ryg tolker jeg som om at du har behov for at få smurt leddene. Hvis du ikke selv kan løse det gennem sport eller øvelser, bør du få vejledning hos fysioterapeut og/eller kiropraktor.

 27. WestLoft siger:

  Hej Lone
  Det er svært at svare på, men det lyder som om at knæklyden skal være din mindste bekymring! Både ved slid og inflammatoriske tilstande spænder musklerne op. Lyden kan således både stamme fra skurrende led eller mere sandsynligt stramme sener der springer over knogleudspring.
  Håber det besvarede dit spørgsmål.

 28. Alexandra siger:

  Jeg var ude at handle, da jeg pludselig fik en knæklyd i nakken når jeg drejede mit hoved til siden. Jeg havde ikke lavet nogen former for vrid eller andet med min nakke, da det pludselig kom.

  Jeg har nu døjet med en knasen omme i nakken i en uge. Det gør ikke ondt, men når jeg bevæger mit hovede knaser det hver gang. Jeg kan ikke finde stedet hvor lyden præcist kommer fra, men det føles som om at det er i toppen af nakken eller baghovedet? Lyden kan høres af andre, men lyden er blevet mindre siden i søndags men har nu været kontinuerlig i 6 dage.

  Er det noget I har hørt om eller stødt på før, og kan der gøres noget ved det? Det er utrolig forstyrrende og stressende at gå rundt med..

  Jeg er en kvinde på 25.

 29. WestLoft siger:

  Hej Alexandra
  Det er almindeligt forekommende, at hvis en eller flere nakkehvirvler bevæger sig dårligt så kan det give ubehag, smerter og knasen i nakken. Da ørerne er tæt på nakken hører du lyden “indefra”, hvilket lyder højere og kan være ret irriterende, men det er ganske ufarligt. En kiropraktor kan løse problemet, hvis det ikke går over af sig selv.

 30. Vivi siger:

  Hej

  Jeg kan få mine ører til at sige nogenlunde samme knæklyde, som når man knækker fingre.. Når jeg hiver ud i øreflippen klikker det, føles som mellem ører og hoved. Det virker ret mærkeligt, og har aldrig mødt nogen, der har hørt lige. før.
  Siger det dig noget?

 31. WestLoft siger:

  Hej Vivi
  Det er ganske normalt. Der er faktisk nogle af mine kolleger der bruger det som en del af deres behandling af deres patienter.
  Fænomenet er formentlig det samme, som når man knækker fingre. Det vil sige, at der opstår et undertryk mellem ørebrusken og kraniet, som frigives når der hives nok i øreflippen.

 32. K. Veng-Nissen siger:

  Hej
  Jeg har knasende lyde i nakken og skuldre ved bevægelse i yderstillinger.
  Samtidigt har jeg i perioder en del hovedpine, oftest placeret ovenpå hovedet eller trækkende ned fra venstre top.

  Derudover kan jeg opleve at mit skulderblad “hopper” ved bevægelse bagud af skuldre…

  Forsøger at lave nakkeøvelser regelmæssigt..
  Hvad er jeres tanker om det?

 33. brian hansen siger:

  hey, det vel ca 6-7 uger siden jeg vred om på min ankel…. den ser stadig hævet ud.. i forhold til den anden ankel.. men den klikker voldsomt når man går, men gør ikke ondt.. hvad det

 34. Conni Nielsen siger:

  Hej
  Jeg kan i min venstre side af min nakke knække så der kommer en lyd. Det har jeg kunne i et års tid. Ligesom den låser og derefter med knækket løsnes op. Nu er der kommet en slags hovedpine til som sidder lige bag øret ved kranie kanten. Tænker om det er slidgigt jeg har startet med mine knæk lyde.

 35. Victor siger:

  Hej. Jeg har de seneste par uger haft en følelse af, at min hofte skal knækkes. Et sted derinde over højre ben føles det som om, noget sidder fast, og i en heldig drejning ind i mellem knækker det også. Det giver dog aldrig et forløsende resultat. Jeg har selv prøvet at knække den, men kun med forværring af smerten til resultat.. Bør jeg søge hjælp eller vente?

 36. Nicolai siger:

  Hej.

  Når jeg synker, kommer der ofte en høj knæklyd inde i mit øre. Det har været der i noget tid. Er det noget jeg skal være bekymret for?

  Hilsen Nicolai

 37. Mille siger:

  Hej begge mine ankler knækker rigtig meget når Jeg går både med og uden sko og en gang imellem med smerter, de vare dog typisk kun i ca. 10-15 min. Har aldrig haft forstuvet eller brækket noget.

 38. Bolette siger:

  Hejsa.
  Min datter på 10 år vrider dagligt sin ryg så den giver en række knæk til begge sider. Hun siger, at det føles rart.
  Er det noget vi skal være opmærksomme på?
  Mange hilsner
  Bolette

 39. Sandra siger:

  Du skriver det kun gør det hver 20 minut, men er du sikker på det. For mine håndled, albuer og skulder knækker meget mere end det. Mine knækker til tider, næsten hver gang jeg bevæger dem.

 40. Sabrina siger:

  Hej.
  Min krop har altid været et skravl, som mor siger. Kan huske Gymnastiklæren i 7 sagde at der ingen fleksibilitet var i min lænd, overhovedet ingen bevægelse. Arbejdsliv har altid været rengøring eller ældrepleje og har tit haft ondt i ryg.
  Pt
  Har jeg problemer med min nakke og skuldre, mest den højre.
  Men tænker det her også er væsentligt viden- periode med stikkende pludselig smerte i venstre ben, oftest når jeg sad ned. Hvis jeg faldt i søvn på den venstre side vågnede jeg med mega ondt i benet.
  Højre hofte har været forskudt bagud så gik til fys, det er hende der sagde den var forskudt.
  -når jeg lader hovedet hænge og så kører det rundt mens det hænger kan jeg mærke og høre noget. Ved ikke om det er den poplyd men det er ihvertfald ikke knirke eller knage.
  -skurrende lyd fra nakke/skulder hele tiden og hver dag. – den lyd kommer også hvis jeg bruger mine arme mens jeg ligger på siden. Knæ og ankler gør det også.
  -får periodisk ondt i den højre skulder, tidligere kom det ved ovbelastning eller hvis jeg havde lagt i sengen for længe, men det er det ikke mere og sker oftere. en smerte der går fra 0 til 200 på 2 min. Jeg har aldrig oplevet noget så smertefuldt, begynder at hyperventilere og græde pga smerter. Og det kommer bare lige pludselig, starter med ømhed og irritation i skulder og to min efter skriger jeg af smerte. Iprengel, morfin, varmt lang bad og massage, så bliver det til at holde ud.
  Det føles ikke som muskelsmerter, det gør ondt inden i skulderen. Lægen sendte mig til røntgen men den vidste ikke noget og så er der ikke blevet gjort mere. Men nu sker det efterhånden så tit jeg er nød til at kontakte lægen igen.
  Frygter bare jeg bliver spist af med ibmetin og øvelser.

 41. Eteri siger:

  Hej jeg har siden jeg var ca 16 blevet afhængig af at knække selv ryg /læn og nakke med tiden kom fingrene kæben anklerne osv. Jeg er hypermobil i forvejen. Jeg har forsøgt at stoppe men jeg få voldsomme smærter og spændinger hvis jeg ikke knækker mine led. Det som om at den bestemte del af kroppen spændes op og efter den er blevet knækket så er den del slappet af og smerten væk. I dag er jeg 26 og jeg kan mærke det ikke er godt for min krop da jeg stp op hver nogen med meget stive krop og led og har bare ondt alle stader. Nogen råd hvad det kan være og hvordan det kan hjælpes?.
  Min læge siger det ikke er alvorligt men come on det er ikke sundt det jeg gøre og jeg kan ikke stoppe har prøvet 1 milion gange 😩

 42. Astrid Bjærge siger:

  Hej Westloft

  Min skulder har gennem de sidste år lavet knasende lyde, når jeg bevæger den!
  Inden for de seneste måneder er dette begyndt at gøre ondt, især hvis jeg har vægt på (f.eks. til træning).
  Jeg bliver nemt træt i den, og de knasende lyde føles ubehagelige

  Hvad kan dette skyldes?

  De bedste hilsner

  Astrid

 43. Trine siger:

  Hej jeg har rigtigt længe døjet med at mine led i mine ankler knækker og “vrider om” når jeg går. Bør jeg kontakte lægen?

 44. Ida siger:

  Hejsa
  Jeg oplever dagligt høje, knækkende lyde fra min højre fod. Jeg kan selv fremkalde knækkene ved at dreje foden rundt. Knækkene kommer fra anklen, fodryggen og knoglerne ved lilletåen. Hvad kommer lydene af? Det gør slet ikke ondt, selvom det lyder højt. Jeg har gjort det til en vane at dreje foden for at fremkalde knækkene, på samme måde som nogle mennesker knækker fingre. Er lidt hypermobil i kroppen. Kan dette skyldes knækkene? Kender ikke andre, der gør det.
  På forhånd tak for svar.
  Dbh.
  Ida

 45. BB siger:

  Efter behandling ved Kiopraktor har jeg fået en underlig lyd i min nakke hver gang jeg bevæger hovedet. Det er meget til gene og gør til tider ondt. Jeg har gået i flere år ved samme Kiopraktor og er blevet utryg omkring hvad der er sket. Jeg været der en gang efter og fortalt om mit problem fik egenligt ikke meget ud af det bare samme behandling som sidst og at det nok var en sene i nakken. Men det blev værre efter den behandling og nu efter ca 4 mdr døjer jeg stadig. Jeg har været ved egen læge og skal i MR scanning i feb mdr. men kunne i ha nogle bud på hvad der er sket med min nakke ?

 46. Anna siger:

  Hej med jer

  Jeg får vanvittigt ondt i nakken når jeg går længere ture. Det strammer op og giver mig en ulidelig hovedpine. Hvad kan det skyldes? Vh anna

 47. Mihaela Suru siger:

  Hej med jer,
  Knæklyden kan høres i min højre knæ…dog uden smerter. Jeg har cyklet til og fra arbejde i ca 10 år, 20km i gennemsnit om dagen. Den ny bopæl og fam situation gøre det at jeg tager udelukkende bilen. Jeg trænende 2 gange om ugen i Loop, men nu er alt lukket. Dvs min motions niveau er ikke til at prale med. Jeg vil høre om det hænger sammen? Og om der er noget jeg skal tage alvorligt?
  Mvh, Mihaela

 48. Janne Eilsø siger:

  Hej jeg er 42 år og meget veltrænet. Det sidste stykke tid er min krop dog begyndt at “knække” gevaldigt ved stort set alle øvelser jeg laver. Selvfølge i hoften når jeg ligger på ryggen, cykler med benene og laver maveøvelser, men også mine skuldre knækker ved hver en øvelse. Jeg er startet på at spise fiskeolie tabl. Min mor har meget gigt i fingrene. Kan der være en sammenhæng hermed?

  Kh Janne

 49. Morten Aagaard siger:

  Hej Westloft!
  Meget interessant – WestLoft!
  Mit højre knæ knækker osse, når jeg strækker det ud, når der ikke er belastning(= ingen lyd under belastning).
  Højre knæ kan ikke tåle varig belastning, men smerter kommer med forskellig artede smerter: ledbånd, sene fra skinneben, noget fra toppen af knæskallen.
  Varig belastning er 3 km gåtur/løb, hop på 1 ben 20 meter.

  Lyden er selvfølgelig ikke et problem, men giver nok en indikation af diagnosen.

  Jeg håber, at du kan give dig tid til at svare, da savner en diagnose, som jeg kan arbejde(min praktiserende læge har foreslået at jeg tog panodiler…)

 50. Helle siger:

  Hejsa.
  For 3-4 uger siden sov jeg forkert på min arm, med kraftige smerter til følge. Jeg har stadig ondt og en følelse af svækket kraft i skulderen når jeg skal “holde mig selv”/støtte fra på armen. Samtidig er knæklydene opstået når armen så strækkes/jeg flytter den fra en position til en anden. Burde svækkelsen ikke være gået væk nu hvis en nerve eller muskel har siddet i klemme?

  Hilsen Helle

 51. WestLoft siger:

  Kære Morten
  Tak for din henvendelse! (Som desværre havde gemt sig, så beklager det sene svar)
  Du er ikke helt præcis i din beskrivelse af, hvor i knæet det klikker og gør ondt, så svaret bliver et gæt.
  De hyppigste årsager til de nævnte gener er “løberknæ” – dvs. en stram sene på ydersiden af knæet. Er dette tilfældet vil løsningen ofte skulle findes i fod og/eller hofte. En anden mulighed kan være “plica synovialis medialis” – en slimhindefold omkring knæskallens inderside, der kan klikke over et knogleudspring. Dette går normalt over af sig selv, hvis ikke kan der være nødvendigt at opsøge en fysioterapeut eller kiropraktor med speciale i knæ. Nogle gange kræver det en lille operation. En tredje mulighed er, at knæskallen sidder højt. Det kan nogle gange lindres ved specifikke strækøvelser.

 52. WestLoft siger:

  Kære Janne
  En veltrænet krop forebygger til en vis grad gigt, så du skal endelig blot fortsætte dit aktive liv. De nævnte knæklyde fra hofte og skuldre lyder som stramme sener, så det kan være du skal kombinere din træning med andre træningsformer, så muskler og led koordineres bedre.

 53. WestLoft siger:

  Kære Mihaela
  En hyppig kilde til knæklyde omkring led er stramme sener, der smutter over knoglekanter. Senerne kan blive stramme, hvis der opstår ubalancer omkring de muskler der styrer leddene. Både for meget (forkert) og for lidt træning kan være årsag til dette. Som skrevet skal man ikke bekymre sig om knæklyde uden gener.

 54. WestLoft siger:

  Hej Anna
  Det kunne lyde som en forkert holdning, der så forstærkes når du udtrættes. I så fald kan det løses med instruktion i relevante øvelser.

 55. WestLoft siger:

  Det var da en uheldig bivirkning til kiropraktisk nakkebehandling, men vi har set det før. Det kan løses med korrekt muskel/sene behandling i nakken, og ikke blot gentagelse af den nakkemanipulation der udløste problemet! Du er velkommen til at kontakte os, hvis det ikke er blevet bedre.

 56. WestLoft siger:

  Kære Ida
  Som nævnt på bloggen er knæklyde i kroppen ganske normale. Især i foden optræder de hyppigt hos mange mennesker. Det er ganske ufarligt, men er det forbundet med ubehag bør man selvfølgelig ikke fortsætte med at fremprovokere knækkene. Lyden opstår typisk ved, at senerne springer over knogleudspring. Det kan udmærket tænkes, at dette forekommer mere hos hypermobile personer.

 57. WestLoft siger:

  Kære Trine
  Jeg er ikke sikker på hvad du mener med “ankler knækker”, men at de vrider om når du går kan give dig store problemer på både kort og langt sigt. De fleste læger har begrænset kendskab til fodens biomekanik, så jeg vil anbefale dig at kontakte en fysioterapeut eller kiropraktor med speciale i fødder. Hvis du er i nærheden af en af vores klinikker har de fleste af vores kiropraktorer fået en særlig efteruddannelse inden diagnostik og behandling af fodens lidelser.

 58. WestLoft siger:

  Kære Astrid
  Skulderen er en kompliceret anatomisk struktur der bl.a. består af 3 knogler (overarm, nøgleben, skulderblad), der for normal funktion, kræver præcis styring. Denne funktion kan nemt blive forstyrret af overbelastning eller traume, hvilket kan give knasen og smerter i skulderleddet. Jeg vil anbefale at du får dette undersøgt.

 59. WestLoft siger:

  Kære Eteri
  Det er lidt svært at svare på, da der er flere mulige forklaringer. Nu skal jeg ikke gå din læge i bedene, men der kan være tale om begyndende gigt, hvilket kan undersøges hos en reumatolog. Ellers kan det selvfølgelig også bare være en dårlig vane, der har taget overhånd. Man ved at ledmanipulationer (knæk i led) udløser endorfiner, som giver en tilfredsstillelse i kroppen og det kan man godt blive afhængig af. Hvis det er sidstnævnte er det jo en vane der kan ændres, omend det selvfølgelig ikke er nemt. Du kan naturligvis få hjælp til dette, men personligt ville jeg starte med en kropsregion af gangen.

 60. WestLoft siger:

  Kære Sabrina
  Pyha det er vist lidt op ad bakke. Som jeg læser det har du aldrig fået udviklet din krops fulde potentiale. Dette har – kombineret med et hårdt fysisk arbejdsliv – desværre bragt dig hvor du er nu. Mit forslag er at du får noget lindrende behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut, og så snart det er muligt starter et længere projekt med at få bygget din krop op igen, læs det kræver dedikeret træning gennem et par år (gerne vejledt).

 61. WestLoft siger:

  Hej Sandra
  Tak for din kommentar. Så må jeg ikke have forklaret det godt nok: Den type knæk der kun kan fremkaldes hver 20. minut sker INDE i leddene (en slags undertryk der udlignes), den type knæk du beskriver, er sener der springer over knogleudspring og det kan genskabes kontinuerligt som du beskriver.

 62. WestLoft siger:

  Kære Bolette
  Ingen grund til bekymring, med mindre hun gør det fordi hun har ondt i ryggen? I så fald vil jeg anbefale, at det undersøges nærmere.

 63. WestLoft siger:

  Kære Mille
  Det ville jeg få undersøgt. Jeg beklager det MEGET sene svar, som af en eller anden grund ikke var blevet udgivet.

 64. WestLoft siger:

  Hej Nicolai
  Den beskrivelse er jeg nu aldrig stødt på før, men der kan måske være tale om en trykudligning der lyder som et knæk? Hvis det ikke er forbundet med andet ubehag, vil jeg ikke være bekymret.

 65. WestLoft siger:

  Hej Victor
  Beklager det meget sene svar, der har været nogle tekniske udfordringer. Eftersom der er gået lang tid håber jeg problemet er løst, hvis ikke bør du søge hjælp. Det lyder som et problem med hoftebøjeren.

 66. WestLoft siger:

  Hej Conni
  Jeg tror dine hyppige selvknæk har irriteret musklerne, som stråler op i kraniet og giver dig hovedpine. Hvis det ikke går væk må du søge hjælp hertil.

 67. WestLoft siger:

  Hej Brian
  Beklager det meget sene svar, så jeg forventer at din ankel har fået det godt igen. Den klikken du beskriver skyldes at ankelbevægeligheden endnu ikke var normaliseret, så dine stramme sener sprang over en eller flere knogleudspring omkring anklen.

 68. WestLoft siger:

  Beklager det meget sene svar! Hvis du endnu ikke har fundet en løsning, vil jeg anbefale dig at få noget behandling og øvelsesinstruktion hos en fysioterapeut eller kiropraktor i dit område.

 69. Lone Pedersbæk siger:

  Min ryg “knækker” i området fra lænden og op når jeg bevæger mig. Jeg er blevet røntgenfotograferet og MR-scannet uden at man kan finde årsagen til smerterne i lænden, som jeg har døjet med i et par år efterhånden. Knæklydene er kommet indenfor det sidste år og er meget ubehageligt

 70. WestLoft siger:

  Kære Lone
  Hvis knæklydene kommer i forbindelse med bevægelse omkring hofte/bækken/lænd, fx stillingsskift, hoftebøjning, cykling, etc. så skyldes det højst sandsynligt en stram muskel i maven – iliopsoas, på dansk hoftebøjeren. Knækket har også et navn: Coxa saltans internus (intern springhofte). Er dette er korrekt, kan det nogen gange afhjælpes med strækøvelser, hvis ikke bør du søge hjælp hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

 71. WestLoft siger:

  Hej Helle
  Jo, det er meget atypisk at du fortsat har gener blot fordi du har ligget forkert på skulderen. Jeg tænker, at der har været et uopdaget problem i skulderen inden, som så er blevet forstærket. Jeg vil anbefale at du får undersøgt din skulder.

 72. Elisabeth siger:

  Jeg har kroniske smerter i højre ankel, men mange knæklyde i venstre, forbundet med let smerte. Jeg tænker på det, som den trænger til at blive smurt, men jeg tager fiskeolie, græskarkerner, valnødder hver dag.
  Desuden knækker jeg meget under venstre skulderblad. Om natten føles det som om min skulder falder for meget frem, når jeg ligger på højre side.

 73. Leif Ahrenst Rasmussen siger:

  Jeg har længe bemærket et klik/smut når jeg trykker på det nederste ribben fortil i højre side. Den senere tid har jeg også været øm der efter en forvridning ved havearbejde, tror jeg nok. Jeg er født med noget tragtbryst så ribbenene stritter noget ud der hvor det klikker.. skal jeg være bekymret?? Kh Leif

 74. Gitte Ohrberg siger:

  Hej
  Jeg har gennem længere tid døjet med smerter i venstre balle/hofte sådan on/off, primært når jeg har gået mange skridt. Med tiden er smerterne dog blevet værst om natten – jeg vågner flere gange hver nat, uanset hvilken side jeg ligger på. Faktisk føles det nogle gange værst, når jeg ligger på modsatte side. Jeg er også begyndt at blive stiv/øm, hvis jeg f.eks har siddet ned til et møde og så skal rejse mig og gå rundt.
  Jeg er 37 år og har været rytter siden jeg var 9 år. I december opdagede min sadelmager, at jeg træder 5 kg tungere med mit venstre ben kontra det højre-måske skævt bækken?
  I 2015 røg jeg af en hest og måtte i scanner på skadestuen. Scanningen viste en distortion på nogle ryghvirveler ca midt på rygsøjlen, kan dette måske spille ind ift de smerter, jeg oplever nu?
  Venlig hilsen Gitte

 75. Sascha Pedersen siger:

  Hej.
  Jeg har det meste af mit liv kunne knække de fleste led som er normalt at knække. Men her med tiden er det begyndt at gøre ondt når det knækker, det er på daglig basis, og ofte flere gange om dagen. Det er især nakke, skulder, og øvre ryg. Jeg kan være helt øm i kroppen om aften af de knæk jeg har lavet igennem dagen.
  Burde jeg tage til læge eller lign og blive undersøgt ?

 76. Brian Møldrup Pedersen siger:

  Hej.

  Jeg går med indlæg og næsten optimale ortopædiske sko og alligevel hopper mine tærer ud led når jeg går selv om jeg popper dem tilbage igen op til flere gange fordi det gør lidt ondt.

  Min ene fod gør det samme ved hårde belastninger, men den kan jeg også poppe tilbage.

  Det er dog irreterende og lidt smertefuldt og foden er begyndt at gøre ondt og være øm rigtigt tit nu.

  Hvad skyldes det og er der andet at gøre uden at ruinere en økonomisk?

  Venlig hilsen Brian.

 77. Inger siger:

  Hej Brian, det lyder ikke rart. Vores tilgang er at genvinde kontrollen over fodens muskler igen, så du på sigt kan undgå passiv støtte med indlæg og specielle sko. I første omgang kan du forsøge dig med øvelser hjemme fx er der mange eksempler på YouTube, hvis dette ikke er nok bør du nok få hjælp hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

 78. Simone siger:

  Hej med jer,
  Jeg er en pige på 21 år, og jeg oplever at hver gang jeg roterer min arm bagud i cirkler, siger min arm et pop eller et knæk. Det er altså hver gang rotationen sker at lyden kommer, det kan mærkes og er en smule ubehageligt men det er bestemt ikke smertefuldt. Det skal siges at jeg ikke har oplevet dette da jeg var yngre men er opstået for nogle år siden og blevet hængende uden jeg har tænkt for meget over det. Er dette noget jeg burde være bekymret over?
  Mvh. Simone

 79. Inger siger:

  Hej Simone,
  Hvis du ellers ikke har nogen problemer med din arm eller skulder skal du ikke bekymre dig.
  Med venlig hilsen

 80. WestLoft siger:

  Kære Sascha
  Beklager det sene svar.
  Mange oplever et velbehag efter egne knæk af led i kroppen. Nogle endda i en sådan grad, at de udvikler en afhængighed eller dårlig vane med det. Om dette kan være årsagen til dine gener kan vi ikke sige, men det lyder som om, der er noget galt som ikke løses ved den adfærd du har nu. Vi vil anbefale at du opsøger en kompetent sundhedsperson som kan undersøge dig.

 81. WestLoft siger:

  Hej Gitte
  Tak for din henvendelse. Som jeg læser det har du udviklet noget man kalder ”gluteal tendinopati”, hvilket skyldes en muskelsvækkelse i balden, som kan give overbelastninger (inflammation) i senen på ydersiden af hoften. Dette kan behandles med specielle øvelser evt. kombineret med chokbølgeterapi af senen. Ud fra din beskrivelse kunne det også lyde som om at du har en asymmetri i dit bækken, hvilket også bør rettes hos en behandler der kan dette. Resultaterne fra skanning ville jeg ikke fokusere på.

 82. WestLoft siger:

  Hej Leif
  Mange tak for din henvendelse. Jeg ville ikke være bekymret ud fra det beskrevne.

 83. Inger siger:

  Kære Elisabeth,

  Tak for din henvendelse, beklager det sene svar. Hvis du ikke allerede har fundet en løsning nu, vil jeg ud fra dine beskrivelser anbefale at du bliver undersøgt og evt. behandlet af enten en fysioterapeut eller kiropraktor med kompetencer inden for fodens diagnostik og behandling. Hvis du bor i nærheden af en af vores klinikker (København, Glostrup, Ballerup) er du velkommen til at bestille tid. Bor du andetsteds hjælper vi dig gerne med at finde den rette person.
  med venlig hilsen

 84. Bella Nissen siger:

  Hej WestLoft

  Jeg har en kæbe der driller rigtig meget, hvilket den har gjort i mange år. Den knækker når jeg spiser, endda då meget at andre begynder at påtale det. Til tider gør det meget ondt, og kan give en del hovedpinen,(dette er et tiltagende problem) men dog har jeg intet videre kunne hjælpe det på rette vej ved at lave lidt øvelser, hvor jeg åbner og lukker munden, mens jeg presset ind på kinderne.

  Nu et jeg begyndt at få en mega generende kliklyde også. En lyd der er meget tydelig når jeg fx går ture. Det er ligesom lyden er i hovedet omkring øret/ evt er det kæben?

  Hvad tænker du det er og er det normalt. Tænker du at jeg bør gå videre til lægen med denne klik lyd? Og hvad med mine knæklyde i kæben?

  På forhånd Tak for svar

  Vh. Bella

 85. Inger siger:

  Hej Bella,

  Klikken og knæklyde i kæben er faktisk ganske almindelige og normalt ikke noget man skal bekymre sig om. I dit tilfælde lyder det dog som noget der skal undersøges nærmere. Jeg vil anbefale at du opsøger din læge med henblik på henvisning til kæbespecialist, fx en kæbekirurg. Alternativt findes der også tandlæger og kiropraktorer med specialkompetencer i kæbeled, kender dog ikke lige nogen i dit område.

  Med venlig hilsen

 86. Frederikke siger:

  Hej
  Jeg er blevet opereret 5 gange (3 gange i Venstre og 2 i højre knæ ) men det bliver stadig ved med at sige knæk lige meget hvad jeg gør… giver også stød ned gennem benet ;( er det normalt ?

 87. Anita Larsen siger:

  Hej. Jeg er en kvinde på 36 år der er tjener og har været det i 18 år. Jeg har smerter i lænd, balle og højre ben, efter en skade i 2018. Jeg har været ved kiropraktor og min læge har udskrevet Panodil og ibumetin. Trods en god mængde piller har jeg til tider svært ved at passe mit arbejde (går på arbejde alligevel) i min branche sygemelder man sig ikke. Jeg går ind i dørkarme og borde, da jeg ligger mere vægt på venstre fod. Jeg har svært ved at komme op igen efter at jeg har bukket mig, smerter ved løft og alm gang. Til tider ret voldsomme smerter. Jeg mistænker en diskusprolaps men hverken læge eller kiropraktor nævner det. Jeg kan stå på tæer og hæl.aes afviste min sag som arbejdsskade,de skrev at der er en skade men den skyldes ikke skaden som jeg fik på arbejde. Men jeg har haft ondt lige siden. Det er i området L5 min kiropraktor finder smerte. Jeg kan af og til selv knække lænden, hvilket hjælper på smerterne. Jeg vågner om natten fordi det knirker og knager i lænd og ben når jeg vender mig. Hilsen Q1985

 88. Inger siger:

  Hej Frederikke,

  Nej det er ikke normalt. Nu har du ikke givet så mange oplysninger men jeg vil anbefale at du får undersøgt dine hofter hos en fys eller kiropraktor.
  Med venlig hilsen

 89. Shannon siger:

  Hej! Mine tæer klikker konstant når jeg går rundt barfodet. Det har stået på i en del år og jeg er nu 32. Det er ret irriterende at høre på, men gør ikke ondt eller noget. Hvad skyldes det? Jeg har virkelig svært ved at finde noget om det på nettet.

 90. Inger siger:

  Hej Anita,

  Ud fra din beskrivelse vil jeg anbefale at du opsøger en kiropraktor eller fysioterapeut der kan supplere din behandling med øvelser efter McKenzie metoden. Når smerterne næsten er væk bør det stabiliseres med rygtræning. God bedring!
  P.S. jeg er enig i at det lyder som en (begyndende) diskusprolaps

  Med venlig hilsen

 91. Inger siger:

  Hej Shannon,
  Ja det er faktisk ganske almindeligt at ankler og tæer kan knække spontant under gangafvikling og er umiddelbart ufarligt hvis der ikke er gener forbundet hermed. Når det især sker barfodet kunne man mistænke at det er forstærket af forfodsnedfald, hvilket løses bedst med øvelser. Indlæg gør blot foden doven.
  Med venlig hilsen

 92. Helle Klitt Rosendal siger:

  Hej!
  Jeg har haft nakkesmerterne siden 2014 hvor jeg blev opereret (hysterectomi). Vågnede op med migrænelignende smerter og fik efter et års tid konstateret nogle små discosprolapser i min nakke.
  Fik i 2016 tilbudt operation men afslog da der var en risiko for fatale bivirkninger efter en sådan.
  Har klaret mig med medicin og øvelser indtil nu. Min mave begynder at sige fra overfor medicinen
  Og jeg har nu været sygemeldt fra mit arbejde siden juni 2021.
  Har lige fået foretaget en MR-scanning og venter på svar.
  Der er pt konstante smerter ved drejning af hovedet og specielt om natten vågner jeg mange gange og har mange smerter og har svært ved at mobilisere mit hoved.
  Er pt kun i behandling med Panodil 665mgx2 3gange daglig, da jeg ikke tåler Tbl Ibumetin længere.
  Har også fået tbl. Propantozol sammen med Ibumetin.
  Er der noget jeg kan gøre?

 93. Anders Jönsson siger:

  Min ene albue siger klik og gør ondt, hver gang jeg bøjer og strækker armen, og har konstante smerter i albue, som stråler ud i over og underarm omkring albue, og det gør ondt, hvis jeg skal løfte noget.
  Min læge sagde for 8 måneder siden at det var en tennisalbue, men det virker som lang tid og smerterne er tiltaget

 94. Morten siger:

  Hej.
  Tilbage i maj, vågnede jeg med lidt øm lænd. Midt på dagen havde jeg så siddet i en have stol og da jeg rejste mig, var jeg helt ubevægelig. Havde vanvittig ondt i ryggen og kunne knap gå. Det gav stød ned i ballen og min lænd føltes som at den ville svigte. Nu går jeg så til rygtræning, er begyndt at gå mere og cykle, men jeg har fortsat smerter. Samtidig knaser hele lænden så højt at alle ved min side kan høre det, når jeg efter en gå tur, bukker mig forover for at nå mine tær.
  Hvad kan jeg være ude i?
  Mvh Morten

 95. Inger siger:

  Kære Helle,
  Hvis du endnu ikke har forsøgt kiropraktisk behandling, ville jeg opsøge en kiropraktor. Det lyder umiddelbart som at du ville kunne opnå stor lindring med behandling i nakke og bækken!
  Med venlig hilsen

 96. Inger siger:

  Kære Morten,
  Det lyder som et almindeligt hold i ryggen, det er dog lidt atypisk at du på trods af rygtræning fortsat døjer med smerter så lang tid efter debut. Hvis du ikke har været forbi en kiropraktor vil jeg anbefale at du prøver dette.
  Med venlig hilsen

 97. Inger siger:

  Kære Anders,
  Jeg kan ikke ud fra din beskrivelse angive hvad der er problemet med din albue, det kan være en tennisalbue men det kan også skyldes mange andre ting. Jeg vil anbefale at du får den ordentligt undersøgt af en kompetent fagperson, fx en fysioterapeut eller kiropraktor.
  Med venlig hilsen

 98. Karina Nørgaard siger:

  Hej.

  Mine ankler er begyndt og give kraftige og høje knæklyde dette er både ved gang men os om natten vis jeg bevæger fødderne det giver smerter i ankler og fødder. Mine knæ giver os disse knæk samt Mine håndled hvor det os giver smerter. Hvad er det for nået og er det nået man kan gøre nået ved /afhjælpe? Vh Karina

 99. WestLoft siger:

  Kære Karina

  Knæklydene alene er sådan set ikke noget problem, men at lydene også er forbundet med smerte er ikke normalt og det bør du gøre noget ved. Simple bevægelser og øvelser kan nogen gange afhjælpe problemet, kan du ikke selv finde ud af det, vil jeg anbefale at du opsøger en kiropraktor eller fysioterapeut.

  God bedring!

 100. Jytte Schmidt siger:

  Hej. Jeg har haft en knusningsbrud i min ankel/ skinneben. Fik fjernet 5 cm knogle og benet forlænget i ramme om benet for ca 5 år siden. Min ankel hæver op hver dag, men for et par dage siden gav det pludselig 3 smæld i den, kunne så ikke rigtig gå uden at halte, gik bedst når den var bundet ind. Men er blevet lidt bedre. Har en lille knude/ arvæv ved brudet, som til tider smerter lidt. Mvh Jytte

 101. WestLoft siger:

  Hej Jytte

  Vi mangler nogle oplysninger for at kunne vejlede dig. Har du fx fået behandling og øvelser tidligere i dit forløb? Uanset bør du kontakte en fysioterapeut eller kiropraktor. Bor du langt fra vores klinikker, er vi gerne behjælpelige med at finde en kompetent behandler i dit nærområde.

 102. Carina Jessen siger:

  Hej hej
  Jeg fandt dette i havde skrevet.
  Hvem skal lave den grundige nakkeundersøgelse?

  WestLoft siger:
  24. marts 2020 kl. 06:52
  Knæklyde fra kroppen er normale, men det du beskriver lyder voldsomt. Er lydende hverken forbundet med ubehag eller smerter, er det dog ikke nødvendigt at gøre noget videre ved det. Ellers anbefales en grundig nakkeundersøgelse og evt. en røntgenundersøgelse.

 103. Celine siger:

  Hej.
  Jeg vågnede for ca 3 uger siden op med hold i ryggen. Efter et par dage blev det gradvist bedre. Jeg har stadig ondt, ikke når jeg bevæger mig, men når jeg ligger eller sidder på en stol. Min ryg siger en masse knasende lyde, især den øvre del af min ryg, når jeg prøver på at “strække” ud og når jeg svinger mine arme og drejer min ryg fra side til side siger det et mærkeligt “swung” i ryggen og jeg kan ligesom mærke det i halsen. Svært at forklare, men ubehageligt. Hvad kan det mon være?

 104. Inger siger:

  Hej Carina,
  Alle vores kiropraktorer er grundigt uddannet i at foretage nakkeundersøgelse efter den højeste standard i DK, så du kan roligt bestille en tid hos hvem det passer dig.
  Med venlig hilsen

 105. Inger siger:

  Hej Celine,
  Det lyder som om den ”låsning” du har haft i ryggen ikke er helt forsvundet endnu. Det er helt ufarligt og kan stadig gå væk af sig selv, men hvis du vil gøre noget aktivt udover almindelig egne bevægelser så kan du få en kiropraktor til at se på det. God bedring.
  Med venlig hilsen

 106. Karina siger:

  Hej.
  Begge mine knæ knaser/knirker helt vildt. Især når jeg går på trapper. Jeg har ingen smerter. Bør jeg være nervøs? Er en kvinde på 28 år og de har altid knirket lidt. Men aldrig så højt og voldsomt som nu.

 107. Inger siger:

  Hej Karina,
  Som nævnt i vores blog er knækkende og knasende lyde fra vores led ganske normalt. Din beskrivelse lyder som om det er mere end normalen, så du kan overveje at få knæene undersøgt hos læge, kiropraktor eller fysioterapeut.
  Med venlig hilsen

 108. Bertram siger:

  Hej når jeg ligger og skal til at sove begynder min nakke at lave knække lyde kan ikke sove af det

 109. Inger siger:

  Hej Bertram,
  Prøv at lave nogle øvelser som involverer nakkebevægelser jævnligt i nogle uger, hvis dette ikke hjælper så opsøg hjælp hos en kiropraktor.
  Med venlig hilsen

 110. Malene siger:

  Hej
  Jeg har en udfordring med min højre hofte.
  Hvis jeg f.eks. sætter mig i skrædderstilling (eller på anden vis spreder benene til siden), så oplever jeg et ubehag i min højre hofte, som gør at jeg ikke kan holde ud at have benet ‘bøjet på den måde. Jeg er derfor nødt til at ligge benet ned i normal position. Ligeså snart jeg laver den bevægelse (fra bøjet til strakt) kommer der et ordentlig knæk fra hoften.

  Er det noget jeg bør få undersøgt?

  Mvh Malene

 111. Pia siger:

  Hej, Min søn på 9 er begyndt at få ondt i især albueleddene som klikker/knækker. Det gør ondt og i dag fik han ondt igen i den albue som klikkede for 2 dage siden. Er det normalt, måske forbundet med vokseværk? Kunne fiskeolie hjælpe hans led?
  Venlig hilsen,
  Pia

 112. Anita siger:

  Hej har lige et spørgsmål når jeg går giver det et knæk i venstre lår i lysken

 113. Melisa siger:

  Hej,
  Når jeg trækker vejret dybt kommer der hver gang en knæklyd fra mine ribben lige under brystet på højre side. Det er samme sted der siger knæk hver gang og har stået på i ok lang tid

 114. Jonas Loft siger:

  Hej Malene, beklager det sene svar, ja jeg synes du skal få undersøgt hoften, man bør kunne have hoften i skrædderposition uden gener.

 115. Jonas Loft siger:

  Hej Pia, ja det kunne godt lyde som vokseværk. Tror ikke fiskeolie vil gøre nogen forskel. Fortsætter problemet ville jeg få det undersøgt.

 116. Jonas Loft siger:

  Hej Anita, det lyder som Coxa Saltans internus, dvs. intern springhofte. Hvis det generer dig meget vil du kunne afhjælpe problemet med øvelser.

 117. Jonas Loft siger:

  Hej Melisa, det lyder ufarligt, men hvis det generer dig meget og du ikke selv kan få det væk med øvelser, vil jeg anbefale dig at opsøge en kiropraktor.

 118. Anders siger:

  Hej,

  Jeg er en 27 årig mand som i løbet af de sidste 5–10 år altid har været nødsaget til at “knække” mine albueled. Dette sker flere gange om dagen og primært kun når jeg ligger/sidder stille med armene i for lang tid (på sofaen og i sengen). Efter 5-10 minutter uden bevægelse får jeg følelsen at det spænder blidt i ledet og at jeg bliver nødt til at knække det, fordi det generer. Det gør ikke ondt, men det er enormt generende, især når jeg skal sove eller i løbet af natten. Når jeg vågner er leddene sommetider rigtig ømme fordi jeg ikke har knækket dem i lang tid.

  Det er enormt frutrerende, men som sagt ikke noget det gør ondt. Er der noget jeg konkret kan gøre ved dette? En eller anden form for forebyggelse eller andet råd I kan give?

  På forhånd tak!

 119. Heidi Oldenburg siger:

  Hejsa
  Her de sidste par mdr, er mine lillefinger og rengefinger begyndt at smutte i det yderste led, lige som om der er noget der blokerer når jeg skal bøje dem

 120. Jonas Loft siger:

  Det er ganske almindeligt og hvis det ikke generer i det daglige behøver du ikke gøre mere ved det. Alternativt kan du få det undersøgt.

 121. Jonas Loft siger:

  Hej Anders,
  Ja det lyder træls, behovet for at knække led skyldes oftest en opbygget vane, men i dit tilfælde kan der måske være andet på spil. Albuen arbejder sammen med skulder- og håndled, så hvis det er noget i det samspil som ikke fungerer kan det give de symptomer du beskriver. Nu kender jeg ikke alle omstændigheder så det er blot et gæt. Uanset bør du nok få det undersøgt.

 122. Vera siger:

  Hej, i går ved 11 tiden prøvede jeg at gå i spagat, og da jeg kom helt ned, kom der en meget høj lyd fra hofte/lysk/bækken (er ikke 100% sikker) siden det har det gjort ondt når jeg går, bøjer mig og sidder ned.. og ved ikke hvad det kan skyldes..

 123. Malene J siger:

  Hejsa

  Min søn’s kæbe siger en høj ubehagelig knæklyd, hver gang han spiser/tygger..lyden er meget generende! jo mest for ham, men også for alle andre! Han har på et tidspunkt fået sådan en bide-skinne – han skærer også tænder, men det hjalp ikke rigtig og han bruger den ikke mere. Problemet er tiltagende og belastende, håber der er en løsning?

  Mvh Malene

 124. Malene J siger:

  Tillæg til kommentar:

  Min søn er 21 år og er ud over lyden ikke generet
  af det.

 125. Jonas Loft siger:

  Hej Vera,
  Beklager det sene svar, håber du har fået det godt igen. Hvis ikke vil jeg anbefale at du opsøger en kiropraktor.

 126. Jonas Loft siger:

  Hej Malene,
  Knæklyde fra kæbe er meget almindelige. I nogle tilfælde kan der være en ubalance i kæbens muskler og led, som kan rettes hos en kiropraktor. I sjældnere tilfælde kan der være problemer med kæbeleddets diskus, hvor det kan være relevant at blive undersøgt af en kæbekirurg.

 127. Maja siger:

  Hej, jeg er en 31 årig kvinde og har opdaget et klik ved mine ribben i venstre side, ingen smerter eller hævelser. Bare klik når jeg går eller vipper fra side til side. Har været hos en osteopat og hun siger jeg ikke skal tænke over det, men det går mig stadig på, så jeg tjekker hele tiden om det stadig er der.

 128. Paula Djervad siger:

  Jeg skriver på vegne af min mor, hun blev fik ny hofte 9/2 og den anden hofte d 9/10 2022, hun er det sidste 1/2 år begyndt at opleve ret høje knæklyde med efterfølgene stærke smerter i lyske, knæ og skulder, det sidste især når hun række ud efter noget, hva kan det være og ik mindst hva ska hun gøre for at komme det til livs for det forhindre hende i at nyde livet.

 129. Kristina siger:

  Jeg har i nogle måneder on and off haft knasen/klikken i min kæbe tror jeg. Det er meget tydeligt i øret og det er taget til når jeg åbner munden eller spiser? Har gået til kiropraktor med min nakke i mange år, men det er ikke kommet efter en behandling. Har du bud på hvad det er?

  Mvh. Kristina

 130. Jonas Loft siger:

  Hej Maja, jeg er enig med osteopaten i at fjerne fokus oftest vil gøre det et mindre problem. Jeg kan ikke ud fra din beskrivelse komme med en forklaring hvilken struktur der “smutter” omkring dine ribben, men du kan evt. søge vurdering hos en anden behandler?

 131. Jonas Loft siger:

  Hej Paula, uanset knæklyde så bør man ikke opleve smerter ved almindelige bevægelser. Jeg kan umiddelbart ikke forklare hvorfor din mor har smerter i skulderen, men smerterne i lyske og knæ kommer givetvis fra hoften. Jeg har ofte set patienter med muskulære problemstillinger efter operation, så hun bør finde en kompetent behandler (fx fys eller kiropraktor) som kan hjælpe hende.

 132. Jonas Loft siger:

  Hej Kristina, knæklyde er almindeligt forekommende i kæbeleddene, hvilket er særligt irriterende pga. nærhed til øret. Det skyldes typisk mekanisk obstruktion af en lille bruskskive (menisk) i leddet. Nogle gange kan det dæmpes med øvelser og behandling af led/muskler.

 133. Kamilla siger:

  Hej,

  Min højre storetå knækker rigtig ofte
  I det første led (ind mod foden. Det er som oftest når jeg ligger eller sidder uden sko at jeg får trang til eller ubehag hvis ikke jeg bevæger foden og tæerne og så knækker storetåen. Ofte kan jeg blive ved 10-15 min eller længere. Min ankel knækker til tider også. Det føles ubehageligt sådan lige stift hvis ikke jeg knækker fod og tå.
  Er platfodet på samme fod, ved ikke om det er en nyttig viden.

 134. Jonas Loft siger:

  Hej Kamilla,
  Som jeg læser dine symptomer, er det ikke selve knækkene der er problemet, men de spændinger som tilsyneladende bygger sig op i fod og tå. Det kan selvfølgelig være en “dårlig” vane, at man går og knækker sine led, men tror der kan være nogle ubalancer i din fods led og muskler som medfører de føromtalte spændinger. Jeg har faktisk for nyligt haft en klient hvis primære klage var højlydte knæklyde fra hendes storetå, hvilket efterhånden var blevet et irritationsmoment for kæresten. Dette blev løst med lidt behandling og specifikke øvelser.

 135. Anders Pedersen siger:

  Hej

  Jeg har i længere tid haft en knasende lyd i min nakke?

  Jeg har for ca. 10 år siden fået stivgjort 2 nakkehvirvler.

  Jeg går nu meget dårligt/usikkert og jeg kan ikke holde balancen mere.

  Kan disse gener skyldes min skade i nakken?? og er der noget som jeg selv kan gøre??

  Tak for svaret

  Mv
  Anders Pedersen

 136. Jonas Loft siger:

  Hej Anders, mange oplever knasende lyde fra nakken, især i en højere alder hvor de fleste udvikler slidgigt. Dette er isoleret set ikke et problem. Er det forbundet med smerter eller andre problemer herunder svimmelhed, bør man nok opsøge hjælp. I dit tilfælde med stivgjorte nakkehvirvler er risikoen for slid i de tilstødende led større. Svært at give præcis rådgivning om øvelser på dette grundlag, men integrationen af nakke bevægelser koordineret med syn og balancesansen i det indre øre vil nok være relevant at se på.
  Mvh. WestLoft

 137. Tina Laursen siger:

  Hejsa!
  Jeg er en kvinde på 45 år med skæv ryg. Skulderen sidder lavest i højre side. De sidste par uger er jeg begyndt at høre nogle klunk/klik lyde fra højre side af brystkassen, når jeg ligger på ryggen. Lydene kommer, når jeg trækker vejret ind. Jeg synes, det er svært at lokalisere lydene, men jeg tror, de kommer fra ribbenene i højre side og ryggen. De lyder anderledes, end når min nakke siger knæk. Mere som klunklyde. Det gør ikke ondt, og lægen siger det, det er ufarligt, men jeg er stadig bekymret.
  På forhånd tak for svar.

 138. Jonas Loft siger:

  Hej, jeg er enig med din læge om at det er ufarligt, hvis du fortsat er generet af lydene, kan du med fordel få behandling hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

 139. Ditte Hedevang Nielsen siger:

  Igennem de sidste 20 år (er 43 år) har jeg haft ankler der klikker, og de seneste år er lyden blevet meget høj. Det er hver gang, at jeg tager et skridt, så klikker det højt. Lyden er højest når jeg går på flade fødder uden sko. Mange kan faktisk høre mig på afstand og kan ikke liste mig ind på folk😉
  Lyden er som to negle, der går mod hinanden og selvom det ikke pt. gør ondt er det virkelig generende og irriterende.

  Er der noget man kan gøre det problem?

  Mvh Ditte

  På forhånd tak☺️

 140. A siger:

  Jeg oplever konstant en klik lyd i venstre øre, og finder det rimeligt irriterende, er sikker på at det kommer fra nakken, men hvordan afhjælper jeg det?

 141. Jonas Loft siger:

  Hej, hvis det kommer fra nakken bør det kunne løses med manuel behandling og/eller øvelser for nakken. Hvilken type behandling eller øvelser må bero på en konkret vurdering.

 142. Jonas Loft siger:

  hej Ditte, der er typisk sener der krydser anklens knogleudspring som udløser disse kliklyde. Da det generer dig, vil jeg anbefale at du opsøger en kiropraktor eller fysioterapeut med viden om fødder, som kan instruere dig i relevante øvelser. Mange ville nok anbefale dig indlægsåler til dine sko, hvilket sikkert også vil løse problemet på den korte bane, men personligt foretrækker jeg en løsning der også virker når du går uden sko og som holder resten af dit liv!

 143. Josefine siger:

  Hej, hvad hvis man har knirkerende/knasende lyde i begge skuldre omkring skulderbladet hver gang med ruller dem?

  God dag 🙂

  Mvh

 144. Jonas Loft siger:

  Hej Josefine, det er der mange som oplever, oftest er det uproblematisk, men oplever du gener i forbindelse med lydene kan det være relevant at lave nogle skulderøvelser, evt. på instruktion fra en kyndig fagperson.

 145. Brian Møldrup Pedersen siger:

  Jeg kan få min ene fod til at lave knæklyde, men har også lidt skæve fødder dog sjovt det kun er den ene fod der laver disse lyde.

  Mine tærer og fingre hopper også lidt ud af led, men kan poppe dem tilbage og har kun lidt ondt i fødderne, men bruger ikke indlæg mere efter opfordring fra en fysioterapeut men hovedsageligt semi ortopædiske sko.

  Så som sagt så længe der ikke er de store smerter skal jeg vel bare leve med det som det er nu, for der kan vel ikke gøres noget ved det med knæklydede, så de forsvinder helt eller ikke kan laves frivilligt og ufrivilligt samt det med at tærerne, fødderne og fingrene hopper lidt ud af led?

  Venlig hilsen Brian.

 146. Jonas Loft siger:

  Hej Brian, korrekt lydene er ikke indikation for at gøre noget, men ubehaget i dine led kan du med fordel aktivt gøre noget ved, fx via øvelsesinstruktioner gennem den fornuftige fysioterapeut som anbefalede dig at droppe indlæg. Helt optimalt ville det være hvis du også kunne slippe for specielle sko og gå frit på dine fødder!

 147. T.H. siger:

  Hejsa
  Jeg har døjet meget med muskelspændinger ifm. et stressforløb. Jeg er meget spændt i nakke, ryg og kæbeparti. Jeg for nylig begyndt af få en klik lyd i øret når jeg bider sammen på en speciel måde, det er ret ubehageligt. Samtidig oplever jeg også en susen i øret indimellem. Kan det afhjælpes med øvelser? Overvejer en kiropraktor eller lign. for hjælp til at rydde op i alle mine spændinger ☺️

 148. Jonas Loft siger:

  Hej Tanja, god ide at opsøge kiropraktor som kan afhjælpe dine spændinger. Jeg vurderer din klikken og susen i øret skyldes en specifik kæbemuskel der sidder dybt inde bagest i kæben, man kan få adgang til den gennem munden.
  God bedring

 149. emil siger:

  Hejsa. Jeg lavede et knæk i højre side af ryggen, da jeg strak mig og nu har jeg svært ved at trække vejret dybt. Nogen der ved hvorfor og hvordan man kan løse det?

 150. Jonas Loft siger:

  Hvis det ikke går over af sig selv, så opsøg en kiropraktor.

 151. Micha siger:

  Hej. Jeg oplever (flere gange) dagligt en form for stivhed øverst i brystkassen op mod kravebenet og forsiden af skuldrene. Jeg kan løsne op ved at løfte armene om bag hovedet (og lave en bevægelse som når man skal stramme sin hestehale) og skyde brystkassen let frem – hvorefter det knækker i området beskrevet og spændingen/stivheden forsvinder. Jeg kan ikke umiddelbart se, at der skulle være en årsag fx ændret arbejdsstilling, nye træningsøvelser eller lign. Hvad kan det skyldes?
  På forhånd tak 🙂

 152. Lisa siger:

  Hej.
  Jeg har så ondt i nakken og højre side af halsen og voldsom (spændings)hovedpine, mest foran på hovedet.
  I nakken er der en hvirvel, der gør ondt nederst på nakken

 153. Lisa siger:

  Hej. Jeg har så ondt i nakken og højre side af halsen og voldsom (spændings)hovedpine, mest foran på hovedet. I nakken er der en hvirvel, der gør ondt nederst på nakken.
  Jeg har store knæklyde fra nakken, andre kan også høre dem.

 154. Jonas Loft siger:

  Hej, knækkene er en naturlig proces når leddene i din ribbenskasse “trækkes” fra hinanden, men hvor spændingen opstår inden kan jeg ikke forklare ud fra din beskrivelse. Det lyder som muskelspændinger der opbygges som følge af en muskulær ubalance fx pga. fremskudt skulderbælte. Uanset bør det undersøges hvis det plager dig.

 155. Jonas Loft siger:

  Hej jeg vil anbefale at du finder en kiropraktor der kan fjerne dine nakkesmerter og hovedpine.

 156. Jonas Loft siger:

  Uanset knæklydene, bør du få noget behandling.

 157. Enes siger:

  Hej

  Jeg har lige et spørgsmål. Hvergang jeg retter min ryg, så knækker den hele tider og hvad er årsagen til det?

 158. Jonas Loft siger:

  Hej Enes, det er ganske almindeligt at kroppens led “kaviterer”, dvs. leddene klikker/popper når der kommer en trykudligning i ledhulen. Hos nogle sker det spontant ved bevægelse, andre opsøger dette klik da de oplever velvære ved det. Det er ufarligt og kan blot ignoreres.

 159. Majken siger:

  Hej. Jeg kan opleve at når min nakke manipuleres (med hovedet på skrå) så får jeg ‘stød’ i begge albuer. Hvad kan det skyldes?

 160. Jeanett siger:

  Jeg har et spørgsmål
  Jeg har for nyligt oplevet at hoste så voldsomt at der kom et stort pop eller smøld fra min højre side af ryggen omkring Ribenene. Det var så voldsomt at jeg mistede pusten og jeg følte ikke jeg kunne trække vejret ind og det gjorde virkelig ondt.

  Jeg har desværre oplevet det 3 gange inden for en uge. Jeg har fået taget røngten og fået læger til at kigge på det. De kan ikke rigtigt se hvad det skyldes. Men de har været nødssget til at give mig morfin da jeg ikke kan holde smerten ud ellers. Morfinen kan ikke tage smerten når jeg hoster, som lægger på 8 i en skala Fra 1-10. Når jeg bare sidder eller bevæger mig. Pupper det hele tiden samme sted op til flere gange lige efter hinanden. Da lægerne ikke kan finde ud af hvad det er. Spørg jeg jer i håb om at i kan give mig nogle råd og noget vejledning

 161. Jonas Loft siger:

  Hej Jeanett, eftersom du er blevet undersøgt hos læge, vil jeg mene der kan være tale om et facetledssyndrom eller lignende dysfunktion fra et ribben. Dette kan behandles meget effektivt hos en kiropraktor. Jeg vil anbefale du bestiller en tid hurtigst muligt, så du kan blive smerterne kvit.

 162. Jonas Loft siger:

  Hej Majken, det er formentlig en nervereaktion, hvis symptomerne i albuer, skuldre eller arme fortsætter efter manipulationen bør teknikken nok justeres eller vælge anden behandling

 163. Heidi Susanne siger:

  Hej. Jeg har den 19. December 2023 fået en menisk operation og nu er det 11 dage siden. Jeg har gået længe med ondt i mit højre knæ nok 6 til 7 mdr.,men i det lægehus jeg er tilknyttet skal alt andet prøves af først inden man bliver sendt videre, så det endte ud i hvor jeg ikke kunne gå til sidst så mit lægehus sendte mig til en ortopædisk som sendte mig til MR scanning og heldigvis da og min menisk var færdig, så nu jeg heldigvis opereret. Fra det sted jeg blev opereret har jeg fået øvelser jeg skal lave det har også gjort for der er jeg benhård. Nu er mit højre knæ nogle gange begyndt at klikke og jeg ved faktisk ikke helt hvordan jeg skal tage det??? Om hvorfor det gør det??? Er det farligt??? Ligesom jeg heller ikke helt har føling med hvor meget jeg må gå??? Hvor lidt jeg må gå??? Jeg håber I kan hjælpe mig med nogle af disse svar så jeg kan få lidt ro på.

 164. Jonas Loft siger:

  Hej, normal anbefaling er aktivitet til smertegrænsen, hvis knæet hæver op har du belastet det for meget. Det er ganske normalt at leddene kan klikke/knække under genoptræning, har som regel ingen betydning så længe det ikke gør ondt.

 165. Sara siger:

  Hej

  Jeg har de seneste 3 måneder haft en høj kliklyd hver gang jeg drejer hovedet til højre. Har nu været til kiropraktor 4 gange, men det har ikke hjulpet det mindste. Da lyden er så høj er den virkelig generende og jeg vil derfor høre om i har et bud på hvad man kan gøre. Laver øvelser hver dag og har gjort det siden jeg startede ved kiropraktor.

 166. Jonas Loft siger:

  Hej Sara, den manuelle teknik hos kiropraktoren synes ikke virksom, lyden kommer nok fra en stram muskel/sene i din nakke, behandling med active release og/eller mulligan kan formentlig afhjælpe problemet

 167. Tom Pedersen siger:

  Jeg er 60 år og har det seneste år haft nogle høje sprække og knæklyde fra mit kranie. Det lyder som om det revner eller flækker, som når man går på isen på en sø. Faktisk lidt uhyggeligt. Har det ellers fint og trives godt.

 168. Jonas Loft siger:

  lyder mærkeligt, mit bedst bud er at det kommer fra nakken, sport og bevægelse der involverer denne kropsdel vil nok være en god ide

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *