Knæklyde fra kroppen

Knæklyde fra kroppen

Vi får ofte spørgsmål fra patienter om betydningen af kroppens lyde. Særligt de knæklyde, der kan komme fra forskellige kropsdele.

Lidt om lydene

Lydene kan have varierende karakter. Nogen beskriver en skurren, andre en knasen. Hyppigst beskrives kliklyde eller knæklyde. Lydene kan være så kraftige, at de ikke kun høres men også føles.

Lydene kan opstå i hele kroppen. Typiske områder er kæbe, nakke, skuldre, ryg, hofte, knæ og ankler. Især knæklyde fra kæbe eller knaselyde fra nakke kan være ret generende. Årsagen til dette er, at de forekommer tæt på øret, hvor selv svage lyde høres let. Lydene skabes primært ved at sener ”springer” over knoglefremspring, nærmest som en udspændt streng. Andre gange kan det skyldes knogledele der skurrer mod hinanden, fx skulderbladets bevægelse mod ribbenene. Ved slidgigt kan leddet også skurre som grus, fx under knæskallen eller i nakken.

Lydenes betydning

Med mindre lydene er forbundet med ubehag, smerte eller begrænset bevægelse er der ingen grund til bekymring. Tværtimod, så vil det ofte kun give anledning til frustration, hvis man alene forsøger at komme kroppens lyde til livs uden andet formål. Og husk på det gamle ordsprog ”Så længe det knager, så holder det.” Eller vores egen favorit “Knirker det, så virker det!”

Man kan selvfølgelig spekulere i, om lydene kunne være et udtryk for en dårlig funktion i kroppen, der på sigt ville give smerter og funktionsbegrænsninger. Set i det lys giver det god mening, at undersøge om funktionen i den givne kropsdel kan forbedres, men succeskriteriet bør ikke være at undgå lydene alene.

Springhofte

Problemet kaldet indre springhofte giver særligt anledning til forvirring blandt vores patienter. Her er der nemlig tale om en ret kraftig sene fra hoftebøjeren, der kan give så stort et klik i lysken, at det overføres gennem bækkenet til lænden. Ryg og hoftebevægelser kan altså skabe kliklyde, der føles som om de kommer fra ryggen, men som i virkeligheden stammer fra hoften. Nogle gange kan almindelige strækøvelser for lysken reducere dette klik eller pop. Du kan læse mere om springhofte her

Kiropraktor knæklyde

Den lyd, der opstår ved manipulation hos en kiropraktor, er ikke den samme som ovenfor beskrevet. Knækket hos en kiropraktor skyldes det vakuum, der dannes i hulrummet mellem knoglerne, når de trækkes væk fra hinanden. Præcis som når man knækker fingre. Dette knæk kan kun laves en gang ca. hver 20. minut og er i øvrigt ganske ufarligt for leddet.

88 kommentarer til “Knæklyde fra kroppen”

 1. Victor Rønne siger:

  Min ringefinger knækker og det synes jeg er vildt ubehageligt, kan nogen give nogen tips

 2. WestLoft siger:

  Hej Victor
  Tak for din kommentar.
  Uden at kende detaljerne, kunne det lyde som en springfinger. Med den rette massageteknik kan man nogle gange bedre det selv.
  Du er velkommen til at kontakte en af vore klinikker.

 3. Maria Nielsen siger:

  Jeg er begyndt at få en knæklyd nederst i lænden, når jeg går. Det kan høres af andre, og man kan mærke det når man ligger en hånd på lænden.
  Det er først begyndt at opstå her på det sidste. Det kommer og går. Idag gik det helt krasat. Har været på havearbejde, og det sagde konstant knæk. Det gør ikke ondt, men det er vildt ubehageligt.

  Har endnu ikke været ved læge med det…

 4. WestLoft siger:

  Hej Maria
  Knæklyd af den størrelsesorden som du beskriver, skyldes sandsynligvis en klikkende sene fra hoftebøjeren – også kaldet for intern springhofte. Lyden projiceres gennem bækkenet om til lænden, hvor vibrationen kan mærkes. Det er ganske ufarligt og kan muligvis afhjælpes med et simpelt lyskestræk. Hvis dette ikke er tilstrækkeligt, kan en fysioterapeut eller kiropraktor hjælpe dig.

 5. Marc siger:

  Min Nakke høje knæklyde bare jeg drejer hovedet hele tiden, mange gange nok til at andre omkring mig der kan høre det

 6. WestLoft siger:

  Knæklyde fra kroppen er normale, men det du beskriver lyder voldsomt. Er lydende hverken forbundet med ubehag eller smerter, er det dog ikke nødvendigt at gøre noget videre ved det. Ellers anbefales en grundig nakkeundersøgelse og evt. en røntgenundersøgelse.

 7. Thore siger:

  Min krop er begyndt på, at når jeg trækker vejret dybt knækker det øverste af ryggen, ca. mellem skulderbladene. Til at starte med bed jeg ikke så meget mærke i det, men nu hvor der er gået lidt tid er det begyndt at gå ondt. Ved ikke lige hvad der skal til?

 8. WestLoft siger:

  Tak for din kommentar.
  Det lyder umiddelbart som en klassisk problemstilling i øvre ryg, der let kan afhjælpes ved kiropraktisk behandling. Vi anbefaler derfor at du bliver undersøgt og behandlet herfor hos en kiropraktor.

 9. Mette siger:

  Min datters ankler siger knæk hver gang hun går. Det er begge ankler og det gør ikke ondt.. Hun er 10 år. Skal vi have det undersøgt.?

 10. WestLoft siger:

  Tak for dit spørgsmål.
  Nej, ud fra din beskrivelse er der formentlig ikke behov for undersøgelse.

 11. Viki siger:

  Hej jeg havde ondt under min højre skulder og igår rykket det sig til min Venstre skulder og op i min nak og hovede, det gør vanvittigt ondt, smertestillende massage eller lignende hjælper ikke idag gør det mere ondt og når jeg rykker mit hovede knækker det inden i, da jeg havde ondt i højre side og kæreste gav massage var det som om han støtte på noget han kunne mærke det og også mig, det gav nærmest et stød ned ad til. Han siger jeg er hævet i højre side men det er min Venstre side der gør voldsomt ondt. Hvad kan det være?? Kæresten kan ikke høre det knækker

 12. Victoria siger:

  Min ankel laver knækkelyde hver gang jeg går ned af en trappe, og den knækker et par gange, hver gang jeg drejer min fod rundt, og det er ret ubehageligt. Og når jeg går ture hvor der kommer den mindste ujævnhed, gør det afsindigt ondt i øjeblikket. Den føles hævet og øm efter længere aktivitet med fødderne. Og sidst kan jeg ikke sidde på hug uden smerte. Undskyld for den lange beskrivelse, men jeg har bare døjet med det i mange år efterhånden, efter at have vrikket om og landet på foden. Uden lægebesøg.

 13. Anni siger:

  Hver gang jeg strækker ud siger min lysk knæk, og det er ikke bare en gang men det bliver ved, når jeg presser, eller vipper med benene. Især når det er sommerfugle stilling. Er det noget man kan gør noget ved, eller skal man bare leve med det?

 14. Louise siger:

  Hvorfor knækker mine ankler hele tiden uden sko men med sko siger de ikke noget. ?

 15. Claus siger:

  Jeg har hyperkyphosis og spondylosis i ryggen.
  Er det som de siger arbejde for en fysioterapeut eller kan kiropraktor og osteopath bruges til den slags?
  Der er både knaselyde, knæk og ømhed. 48 år gammel

  Mvh Claus Bisgaard

 16. Majbritt Dallerup siger:

  Hej har skuren i begge skuldre, og knasende nakke, min rygsøjle Popper,
  Men ingen smerter, jeg er 60 år og har for 5 år siden fået en blodprøve der viste at jeg har vævstype hla b27
  Er lidt bekymret, om at ende i en kørestol, mvh.

 17. Lone Skovgaard siger:

  Har slid i skulderen og kravebenet en frossen skulder og noget væskeansamling i armen , armen giver knæk lyd når jeg laver et vrid ??hvad kan årsagen være

 18. WestLoft siger:

  Hej Claus
  Vi beklager den sene tilbagemelding. Der kan være mange årsager til knas og smerter i ryggen. Om det er associeret med din hyperkyphosis og spondylose i ryggen, kan vi ikke afgøre ud fra dine oplysninger. Alle de nævnte faggrupper har erfaring med behandling af ryglidelser, hvilken du skal vælge bør nok bero på hvor du bor og om du har fået nogen anbefalet. Ellers hjælper vi dig gerne med at finde en behandler.

 19. WestLoft siger:

  Hej Louise
  Vi beklager det sene svar. Sko stabiliserer og begrænser vores fødders bevægelighed, så når dine fødder knækker meget uden sko, kan det betyde at dine fødder er lidt instabile. Det er umiddelbart ikke farligt, men kan måske give problemer på sigt. Du kan derfor overveje om det ikke er værd at lave nogle fodøvelser.

 20. WestLoft siger:

  Hej Anni
  Det er et velkendt fænomen – på dansk “intern knækhofte” (medicinsk: coxa saltans internus). Det skyldes en stram hoftebøjer, hvor senen klikker over en knogle på forsiden af bækkenet. Det er ganske ufarligt, men hvis det er associeret med smerter eller stort ubehag bør du få det undersøgt hos en fysioterapeut eller kiropraktor.

 21. WestLoft siger:

  Hej Victoria
  Det lyder som en ankel der er “gået lidt ud af led”. Det burde være en enkel sag for en rutineret kiropraktor at justere din ankel på plads.

 22. WestLoft siger:

  Hej Viki
  Vi beklager det sene svar. Det lyder som om dine smerter skyldes udstråling fra nakken, hvilket en kiropraktor burde kunne hjælpe dig med. Knæklydene er blot et udtryk for dårlig bevægelighed i nakken. Da det er tæt på dine ører kan det lyde ret voldsomt, selvom dine omgivelser ikke kan høre det.

 23. WestLoft siger:

  Hej Majbritt
  Beklager den sene tilbagemelding. Jeg mener ikke du skal være bekymret for at ende i en kørestol, og gigtlidelser associeret med HLA-B27 vil altid medføre ledsmerter.
  De knasende led i skulder, nakke og ryg tolker jeg som om at du har behov for at få smurt leddene. Hvis du ikke selv kan løse det gennem sport eller øvelser, bør du få vejledning hos fysioterapeut og/eller kiropraktor.

 24. WestLoft siger:

  Hej Lone
  Det er svært at svare på, men det lyder som om at knæklyden skal være din mindste bekymring! Både ved slid og inflammatoriske tilstande spænder musklerne op. Lyden kan således både stamme fra skurrende led eller mere sandsynligt stramme sener der springer over knogleudspring.
  Håber det besvarede dit spørgsmål.

 25. Alexandra siger:

  Jeg var ude at handle, da jeg pludselig fik en knæklyd i nakken når jeg drejede mit hoved til siden. Jeg havde ikke lavet nogen former for vrid eller andet med min nakke, da det pludselig kom.

  Jeg har nu døjet med en knasen omme i nakken i en uge. Det gør ikke ondt, men når jeg bevæger mit hovede knaser det hver gang. Jeg kan ikke finde stedet hvor lyden præcist kommer fra, men det føles som om at det er i toppen af nakken eller baghovedet? Lyden kan høres af andre, men lyden er blevet mindre siden i søndags men har nu været kontinuerlig i 6 dage.

  Er det noget I har hørt om eller stødt på før, og kan der gøres noget ved det? Det er utrolig forstyrrende og stressende at gå rundt med..

  Jeg er en kvinde på 25.

 26. WestLoft siger:

  Hej Alexandra
  Det er almindeligt forekommende, at hvis en eller flere nakkehvirvler bevæger sig dårligt så kan det give ubehag, smerter og knasen i nakken. Da ørerne er tæt på nakken hører du lyden “indefra”, hvilket lyder højere og kan være ret irriterende, men det er ganske ufarligt. En kiropraktor kan løse problemet, hvis det ikke går over af sig selv.

 27. Vivi siger:

  Hej

  Jeg kan få mine ører til at sige nogenlunde samme knæklyde, som når man knækker fingre.. Når jeg hiver ud i øreflippen klikker det, føles som mellem ører og hoved. Det virker ret mærkeligt, og har aldrig mødt nogen, der har hørt lige. før.
  Siger det dig noget?

 28. WestLoft siger:

  Hej Vivi
  Det er ganske normalt. Der er faktisk nogle af mine kolleger der bruger det som en del af deres behandling af deres patienter.
  Fænomenet er formentlig det samme, som når man knækker fingre. Det vil sige, at der opstår et undertryk mellem ørebrusken og kraniet, som frigives når der hives nok i øreflippen.

 29. K. Veng-Nissen siger:

  Hej
  Jeg har knasende lyde i nakken og skuldre ved bevægelse i yderstillinger.
  Samtidigt har jeg i perioder en del hovedpine, oftest placeret ovenpå hovedet eller trækkende ned fra venstre top.

  Derudover kan jeg opleve at mit skulderblad “hopper” ved bevægelse bagud af skuldre…

  Forsøger at lave nakkeøvelser regelmæssigt..
  Hvad er jeres tanker om det?

 30. brian hansen siger:

  hey, det vel ca 6-7 uger siden jeg vred om på min ankel…. den ser stadig hævet ud.. i forhold til den anden ankel.. men den klikker voldsomt når man går, men gør ikke ondt.. hvad det

 31. Conni Nielsen siger:

  Hej
  Jeg kan i min venstre side af min nakke knække så der kommer en lyd. Det har jeg kunne i et års tid. Ligesom den låser og derefter med knækket løsnes op. Nu er der kommet en slags hovedpine til som sidder lige bag øret ved kranie kanten. Tænker om det er slidgigt jeg har startet med mine knæk lyde.

 32. Victor siger:

  Hej. Jeg har de seneste par uger haft en følelse af, at min hofte skal knækkes. Et sted derinde over højre ben føles det som om, noget sidder fast, og i en heldig drejning ind i mellem knækker det også. Det giver dog aldrig et forløsende resultat. Jeg har selv prøvet at knække den, men kun med forværring af smerten til resultat.. Bør jeg søge hjælp eller vente?

 33. Nicolai siger:

  Hej.

  Når jeg synker, kommer der ofte en høj knæklyd inde i mit øre. Det har været der i noget tid. Er det noget jeg skal være bekymret for?

  Hilsen Nicolai

 34. Mille siger:

  Hej begge mine ankler knækker rigtig meget når Jeg går både med og uden sko og en gang imellem med smerter, de vare dog typisk kun i ca. 10-15 min. Har aldrig haft forstuvet eller brækket noget.

 35. Bolette siger:

  Hejsa.
  Min datter på 10 år vrider dagligt sin ryg så den giver en række knæk til begge sider. Hun siger, at det føles rart.
  Er det noget vi skal være opmærksomme på?
  Mange hilsner
  Bolette

 36. Sandra siger:

  Du skriver det kun gør det hver 20 minut, men er du sikker på det. For mine håndled, albuer og skulder knækker meget mere end det. Mine knækker til tider, næsten hver gang jeg bevæger dem.

 37. Sabrina siger:

  Hej.
  Min krop har altid været et skravl, som mor siger. Kan huske Gymnastiklæren i 7 sagde at der ingen fleksibilitet var i min lænd, overhovedet ingen bevægelse. Arbejdsliv har altid været rengøring eller ældrepleje og har tit haft ondt i ryg.
  Pt
  Har jeg problemer med min nakke og skuldre, mest den højre.
  Men tænker det her også er væsentligt viden- periode med stikkende pludselig smerte i venstre ben, oftest når jeg sad ned. Hvis jeg faldt i søvn på den venstre side vågnede jeg med mega ondt i benet.
  Højre hofte har været forskudt bagud så gik til fys, det er hende der sagde den var forskudt.
  -når jeg lader hovedet hænge og så kører det rundt mens det hænger kan jeg mærke og høre noget. Ved ikke om det er den poplyd men det er ihvertfald ikke knirke eller knage.
  -skurrende lyd fra nakke/skulder hele tiden og hver dag. – den lyd kommer også hvis jeg bruger mine arme mens jeg ligger på siden. Knæ og ankler gør det også.
  -får periodisk ondt i den højre skulder, tidligere kom det ved ovbelastning eller hvis jeg havde lagt i sengen for længe, men det er det ikke mere og sker oftere. en smerte der går fra 0 til 200 på 2 min. Jeg har aldrig oplevet noget så smertefuldt, begynder at hyperventilere og græde pga smerter. Og det kommer bare lige pludselig, starter med ømhed og irritation i skulder og to min efter skriger jeg af smerte. Iprengel, morfin, varmt lang bad og massage, så bliver det til at holde ud.
  Det føles ikke som muskelsmerter, det gør ondt inden i skulderen. Lægen sendte mig til røntgen men den vidste ikke noget og så er der ikke blevet gjort mere. Men nu sker det efterhånden så tit jeg er nød til at kontakte lægen igen.
  Frygter bare jeg bliver spist af med ibmetin og øvelser.

 38. Eteri siger:

  Hej jeg har siden jeg var ca 16 blevet afhængig af at knække selv ryg /læn og nakke med tiden kom fingrene kæben anklerne osv. Jeg er hypermobil i forvejen. Jeg har forsøgt at stoppe men jeg få voldsomme smærter og spændinger hvis jeg ikke knækker mine led. Det som om at den bestemte del af kroppen spændes op og efter den er blevet knækket så er den del slappet af og smerten væk. I dag er jeg 26 og jeg kan mærke det ikke er godt for min krop da jeg stp op hver nogen med meget stive krop og led og har bare ondt alle stader. Nogen råd hvad det kan være og hvordan det kan hjælpes?.
  Min læge siger det ikke er alvorligt men come on det er ikke sundt det jeg gøre og jeg kan ikke stoppe har prøvet 1 milion gange 😩

 39. Astrid Bjærge siger:

  Hej Westloft

  Min skulder har gennem de sidste år lavet knasende lyde, når jeg bevæger den!
  Inden for de seneste måneder er dette begyndt at gøre ondt, især hvis jeg har vægt på (f.eks. til træning).
  Jeg bliver nemt træt i den, og de knasende lyde føles ubehagelige

  Hvad kan dette skyldes?

  De bedste hilsner

  Astrid

 40. Trine siger:

  Hej jeg har rigtigt længe døjet med at mine led i mine ankler knækker og “vrider om” når jeg går. Bør jeg kontakte lægen?

 41. Ida siger:

  Hejsa
  Jeg oplever dagligt høje, knækkende lyde fra min højre fod. Jeg kan selv fremkalde knækkene ved at dreje foden rundt. Knækkene kommer fra anklen, fodryggen og knoglerne ved lilletåen. Hvad kommer lydene af? Det gør slet ikke ondt, selvom det lyder højt. Jeg har gjort det til en vane at dreje foden for at fremkalde knækkene, på samme måde som nogle mennesker knækker fingre. Er lidt hypermobil i kroppen. Kan dette skyldes knækkene? Kender ikke andre, der gør det.
  På forhånd tak for svar.
  Dbh.
  Ida

 42. BB siger:

  Efter behandling ved Kiopraktor har jeg fået en underlig lyd i min nakke hver gang jeg bevæger hovedet. Det er meget til gene og gør til tider ondt. Jeg har gået i flere år ved samme Kiopraktor og er blevet utryg omkring hvad der er sket. Jeg været der en gang efter og fortalt om mit problem fik egenligt ikke meget ud af det bare samme behandling som sidst og at det nok var en sene i nakken. Men det blev værre efter den behandling og nu efter ca 4 mdr døjer jeg stadig. Jeg har været ved egen læge og skal i MR scanning i feb mdr. men kunne i ha nogle bud på hvad der er sket med min nakke ?

 43. Anna siger:

  Hej med jer

  Jeg får vanvittigt ondt i nakken når jeg går længere ture. Det strammer op og giver mig en ulidelig hovedpine. Hvad kan det skyldes? Vh anna

 44. Mihaela Suru siger:

  Hej med jer,
  Knæklyden kan høres i min højre knæ…dog uden smerter. Jeg har cyklet til og fra arbejde i ca 10 år, 20km i gennemsnit om dagen. Den ny bopæl og fam situation gøre det at jeg tager udelukkende bilen. Jeg trænende 2 gange om ugen i Loop, men nu er alt lukket. Dvs min motions niveau er ikke til at prale med. Jeg vil høre om det hænger sammen? Og om der er noget jeg skal tage alvorligt?
  Mvh, Mihaela

 45. Janne Eilsø siger:

  Hej jeg er 42 år og meget veltrænet. Det sidste stykke tid er min krop dog begyndt at “knække” gevaldigt ved stort set alle øvelser jeg laver. Selvfølge i hoften når jeg ligger på ryggen, cykler med benene og laver maveøvelser, men også mine skuldre knækker ved hver en øvelse. Jeg er startet på at spise fiskeolie tabl. Min mor har meget gigt i fingrene. Kan der være en sammenhæng hermed?

  Kh Janne

 46. Morten Aagaard siger:

  Hej Westloft!
  Meget interessant – WestLoft!
  Mit højre knæ knækker osse, når jeg strækker det ud, når der ikke er belastning(= ingen lyd under belastning).
  Højre knæ kan ikke tåle varig belastning, men smerter kommer med forskellig artede smerter: ledbånd, sene fra skinneben, noget fra toppen af knæskallen.
  Varig belastning er 3 km gåtur/løb, hop på 1 ben 20 meter.

  Lyden er selvfølgelig ikke et problem, men giver nok en indikation af diagnosen.

  Jeg håber, at du kan give dig tid til at svare, da savner en diagnose, som jeg kan arbejde(min praktiserende læge har foreslået at jeg tog panodiler…)

 47. Helle siger:

  Hejsa.
  For 3-4 uger siden sov jeg forkert på min arm, med kraftige smerter til følge. Jeg har stadig ondt og en følelse af svækket kraft i skulderen når jeg skal “holde mig selv”/støtte fra på armen. Samtidig er knæklydene opstået når armen så strækkes/jeg flytter den fra en position til en anden. Burde svækkelsen ikke være gået væk nu hvis en nerve eller muskel har siddet i klemme?

  Hilsen Helle

 48. WestLoft siger:

  Kære Morten
  Tak for din henvendelse! (Som desværre havde gemt sig, så beklager det sene svar)
  Du er ikke helt præcis i din beskrivelse af, hvor i knæet det klikker og gør ondt, så svaret bliver et gæt.
  De hyppigste årsager til de nævnte gener er “løberknæ” – dvs. en stram sene på ydersiden af knæet. Er dette tilfældet vil løsningen ofte skulle findes i fod og/eller hofte. En anden mulighed kan være “plica synovialis medialis” – en slimhindefold omkring knæskallens inderside, der kan klikke over et knogleudspring. Dette går normalt over af sig selv, hvis ikke kan der være nødvendigt at opsøge en fysioterapeut eller kiropraktor med speciale i knæ. Nogle gange kræver det en lille operation. En tredje mulighed er, at knæskallen sidder højt. Det kan nogle gange lindres ved specifikke strækøvelser.

 49. WestLoft siger:

  Kære Janne
  En veltrænet krop forebygger til en vis grad gigt, så du skal endelig blot fortsætte dit aktive liv. De nævnte knæklyde fra hofte og skuldre lyder som stramme sener, så det kan være du skal kombinere din træning med andre træningsformer, så muskler og led koordineres bedre.

 50. WestLoft siger:

  Kære Mihaela
  En hyppig kilde til knæklyde omkring led er stramme sener, der smutter over knoglekanter. Senerne kan blive stramme, hvis der opstår ubalancer omkring de muskler der styrer leddene. Både for meget (forkert) og for lidt træning kan være årsag til dette. Som skrevet skal man ikke bekymre sig om knæklyde uden gener.

 51. WestLoft siger:

  Hej Anna
  Det kunne lyde som en forkert holdning, der så forstærkes når du udtrættes. I så fald kan det løses med instruktion i relevante øvelser.

 52. WestLoft siger:

  Det var da en uheldig bivirkning til kiropraktisk nakkebehandling, men vi har set det før. Det kan løses med korrekt muskel/sene behandling i nakken, og ikke blot gentagelse af den nakkemanipulation der udløste problemet! Du er velkommen til at kontakte os, hvis det ikke er blevet bedre.

 53. WestLoft siger:

  Kære Ida
  Som nævnt på bloggen er knæklyde i kroppen ganske normale. Især i foden optræder de hyppigt hos mange mennesker. Det er ganske ufarligt, men er det forbundet med ubehag bør man selvfølgelig ikke fortsætte med at fremprovokere knækkene. Lyden opstår typisk ved, at senerne springer over knogleudspring. Det kan udmærket tænkes, at dette forekommer mere hos hypermobile personer.

 54. WestLoft siger:

  Kære Trine
  Jeg er ikke sikker på hvad du mener med “ankler knækker”, men at de vrider om når du går kan give dig store problemer på både kort og langt sigt. De fleste læger har begrænset kendskab til fodens biomekanik, så jeg vil anbefale dig at kontakte en fysioterapeut eller kiropraktor med speciale i fødder. Hvis du er i nærheden af en af vores klinikker har de fleste af vores kiropraktorer fået en særlig efteruddannelse inden diagnostik og behandling af fodens lidelser.

 55. WestLoft siger:

  Kære Astrid
  Skulderen er en kompliceret anatomisk struktur der bl.a. består af 3 knogler (overarm, nøgleben, skulderblad), der for normal funktion, kræver præcis styring. Denne funktion kan nemt blive forstyrret af overbelastning eller traume, hvilket kan give knasen og smerter i skulderleddet. Jeg vil anbefale at du får dette undersøgt.

 56. WestLoft siger:

  Kære Eteri
  Det er lidt svært at svare på, da der er flere mulige forklaringer. Nu skal jeg ikke gå din læge i bedene, men der kan være tale om begyndende gigt, hvilket kan undersøges hos en reumatolog. Ellers kan det selvfølgelig også bare være en dårlig vane, der har taget overhånd. Man ved at ledmanipulationer (knæk i led) udløser endorfiner, som giver en tilfredsstillelse i kroppen og det kan man godt blive afhængig af. Hvis det er sidstnævnte er det jo en vane der kan ændres, omend det selvfølgelig ikke er nemt. Du kan naturligvis få hjælp til dette, men personligt ville jeg starte med en kropsregion af gangen.

 57. WestLoft siger:

  Kære Sabrina
  Pyha det er vist lidt op ad bakke. Som jeg læser det har du aldrig fået udviklet din krops fulde potentiale. Dette har – kombineret med et hårdt fysisk arbejdsliv – desværre bragt dig hvor du er nu. Mit forslag er at du får noget lindrende behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut, og så snart det er muligt starter et længere projekt med at få bygget din krop op igen, læs det kræver dedikeret træning gennem et par år (gerne vejledt).

 58. WestLoft siger:

  Hej Sandra
  Tak for din kommentar. Så må jeg ikke have forklaret det godt nok: Den type knæk der kun kan fremkaldes hver 20. minut sker INDE i leddene (en slags undertryk der udlignes), den type knæk du beskriver, er sener der springer over knogleudspring og det kan genskabes kontinuerligt som du beskriver.

 59. WestLoft siger:

  Kære Bolette
  Ingen grund til bekymring, med mindre hun gør det fordi hun har ondt i ryggen? I så fald vil jeg anbefale, at det undersøges nærmere.

 60. WestLoft siger:

  Kære Mille
  Det ville jeg få undersøgt. Jeg beklager det MEGET sene svar, som af en eller anden grund ikke var blevet udgivet.

 61. WestLoft siger:

  Hej Nicolai
  Den beskrivelse er jeg nu aldrig stødt på før, men der kan måske være tale om en trykudligning der lyder som et knæk? Hvis det ikke er forbundet med andet ubehag, vil jeg ikke være bekymret.

 62. WestLoft siger:

  Hej Victor
  Beklager det meget sene svar, der har været nogle tekniske udfordringer. Eftersom der er gået lang tid håber jeg problemet er løst, hvis ikke bør du søge hjælp. Det lyder som et problem med hoftebøjeren.

 63. WestLoft siger:

  Hej Conni
  Jeg tror dine hyppige selvknæk har irriteret musklerne, som stråler op i kraniet og giver dig hovedpine. Hvis det ikke går væk må du søge hjælp hertil.

 64. WestLoft siger:

  Hej Brian
  Beklager det meget sene svar, så jeg forventer at din ankel har fået det godt igen. Den klikken du beskriver skyldes at ankelbevægeligheden endnu ikke var normaliseret, så dine stramme sener sprang over en eller flere knogleudspring omkring anklen.

 65. WestLoft siger:

  Beklager det meget sene svar! Hvis du endnu ikke har fundet en løsning, vil jeg anbefale dig at få noget behandling og øvelsesinstruktion hos en fysioterapeut eller kiropraktor i dit område.

 66. Lone Pedersbæk siger:

  Min ryg “knækker” i området fra lænden og op når jeg bevæger mig. Jeg er blevet røntgenfotograferet og MR-scannet uden at man kan finde årsagen til smerterne i lænden, som jeg har døjet med i et par år efterhånden. Knæklydene er kommet indenfor det sidste år og er meget ubehageligt

 67. WestLoft siger:

  Kære Lone
  Hvis knæklydene kommer i forbindelse med bevægelse omkring hofte/bækken/lænd, fx stillingsskift, hoftebøjning, cykling, etc. så skyldes det højst sandsynligt en stram muskel i maven – iliopsoas, på dansk hoftebøjeren. Knækket har også et navn: Coxa saltans internus (intern springhofte). Er dette er korrekt, kan det nogen gange afhjælpes med strækøvelser, hvis ikke bør du søge hjælp hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

 68. WestLoft siger:

  Hej Helle
  Jo, det er meget atypisk at du fortsat har gener blot fordi du har ligget forkert på skulderen. Jeg tænker, at der har været et uopdaget problem i skulderen inden, som så er blevet forstærket. Jeg vil anbefale at du får undersøgt din skulder.

 69. Elisabeth siger:

  Jeg har kroniske smerter i højre ankel, men mange knæklyde i venstre, forbundet med let smerte. Jeg tænker på det, som den trænger til at blive smurt, men jeg tager fiskeolie, græskarkerner, valnødder hver dag.
  Desuden knækker jeg meget under venstre skulderblad. Om natten føles det som om min skulder falder for meget frem, når jeg ligger på højre side.

 70. Leif Ahrenst Rasmussen siger:

  Jeg har længe bemærket et klik/smut når jeg trykker på det nederste ribben fortil i højre side. Den senere tid har jeg også været øm der efter en forvridning ved havearbejde, tror jeg nok. Jeg er født med noget tragtbryst så ribbenene stritter noget ud der hvor det klikker.. skal jeg være bekymret?? Kh Leif

 71. Gitte Ohrberg siger:

  Hej
  Jeg har gennem længere tid døjet med smerter i venstre balle/hofte sådan on/off, primært når jeg har gået mange skridt. Med tiden er smerterne dog blevet værst om natten – jeg vågner flere gange hver nat, uanset hvilken side jeg ligger på. Faktisk føles det nogle gange værst, når jeg ligger på modsatte side. Jeg er også begyndt at blive stiv/øm, hvis jeg f.eks har siddet ned til et møde og så skal rejse mig og gå rundt.
  Jeg er 37 år og har været rytter siden jeg var 9 år. I december opdagede min sadelmager, at jeg træder 5 kg tungere med mit venstre ben kontra det højre-måske skævt bækken?
  I 2015 røg jeg af en hest og måtte i scanner på skadestuen. Scanningen viste en distortion på nogle ryghvirveler ca midt på rygsøjlen, kan dette måske spille ind ift de smerter, jeg oplever nu?
  Venlig hilsen Gitte

 72. Sascha Pedersen siger:

  Hej.
  Jeg har det meste af mit liv kunne knække de fleste led som er normalt at knække. Men her med tiden er det begyndt at gøre ondt når det knækker, det er på daglig basis, og ofte flere gange om dagen. Det er især nakke, skulder, og øvre ryg. Jeg kan være helt øm i kroppen om aften af de knæk jeg har lavet igennem dagen.
  Burde jeg tage til læge eller lign og blive undersøgt ?

 73. Brian Møldrup Pedersen siger:

  Hej.

  Jeg går med indlæg og næsten optimale ortopædiske sko og alligevel hopper mine tærer ud led når jeg går selv om jeg popper dem tilbage igen op til flere gange fordi det gør lidt ondt.

  Min ene fod gør det samme ved hårde belastninger, men den kan jeg også poppe tilbage.

  Det er dog irreterende og lidt smertefuldt og foden er begyndt at gøre ondt og være øm rigtigt tit nu.

  Hvad skyldes det og er der andet at gøre uden at ruinere en økonomisk?

  Venlig hilsen Brian.

 74. Inger siger:

  Hej Brian, det lyder ikke rart. Vores tilgang er at genvinde kontrollen over fodens muskler igen, så du på sigt kan undgå passiv støtte med indlæg og specielle sko. I første omgang kan du forsøge dig med øvelser hjemme fx er der mange eksempler på YouTube, hvis dette ikke er nok bør du nok få hjælp hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

 75. Simone siger:

  Hej med jer,
  Jeg er en pige på 21 år, og jeg oplever at hver gang jeg roterer min arm bagud i cirkler, siger min arm et pop eller et knæk. Det er altså hver gang rotationen sker at lyden kommer, det kan mærkes og er en smule ubehageligt men det er bestemt ikke smertefuldt. Det skal siges at jeg ikke har oplevet dette da jeg var yngre men er opstået for nogle år siden og blevet hængende uden jeg har tænkt for meget over det. Er dette noget jeg burde være bekymret over?
  Mvh. Simone

 76. Inger siger:

  Hej Simone,
  Hvis du ellers ikke har nogen problemer med din arm eller skulder skal du ikke bekymre dig.
  Med venlig hilsen

 77. WestLoft siger:

  Kære Sascha
  Beklager det sene svar.
  Mange oplever et velbehag efter egne knæk af led i kroppen. Nogle endda i en sådan grad, at de udvikler en afhængighed eller dårlig vane med det. Om dette kan være årsagen til dine gener kan vi ikke sige, men det lyder som om, der er noget galt som ikke løses ved den adfærd du har nu. Vi vil anbefale at du opsøger en kompetent sundhedsperson som kan undersøge dig.

 78. WestLoft siger:

  Hej Gitte
  Tak for din henvendelse. Som jeg læser det har du udviklet noget man kalder ”gluteal tendinopati”, hvilket skyldes en muskelsvækkelse i balden, som kan give overbelastninger (inflammation) i senen på ydersiden af hoften. Dette kan behandles med specielle øvelser evt. kombineret med chokbølgeterapi af senen. Ud fra din beskrivelse kunne det også lyde som om at du har en asymmetri i dit bækken, hvilket også bør rettes hos en behandler der kan dette. Resultaterne fra skanning ville jeg ikke fokusere på.

 79. WestLoft siger:

  Hej Leif
  Mange tak for din henvendelse. Jeg ville ikke være bekymret ud fra det beskrevne.

 80. Inger siger:

  Kære Elisabeth,

  Tak for din henvendelse, beklager det sene svar. Hvis du ikke allerede har fundet en løsning nu, vil jeg ud fra dine beskrivelser anbefale at du bliver undersøgt og evt. behandlet af enten en fysioterapeut eller kiropraktor med kompetencer inden for fodens diagnostik og behandling. Hvis du bor i nærheden af en af vores klinikker (København, Glostrup, Ballerup) er du velkommen til at bestille tid. Bor du andetsteds hjælper vi dig gerne med at finde den rette person.
  med venlig hilsen

 81. Bella Nissen siger:

  Hej WestLoft

  Jeg har en kæbe der driller rigtig meget, hvilket den har gjort i mange år. Den knækker når jeg spiser, endda då meget at andre begynder at påtale det. Til tider gør det meget ondt, og kan give en del hovedpinen,(dette er et tiltagende problem) men dog har jeg intet videre kunne hjælpe det på rette vej ved at lave lidt øvelser, hvor jeg åbner og lukker munden, mens jeg presset ind på kinderne.

  Nu et jeg begyndt at få en mega generende kliklyde også. En lyd der er meget tydelig når jeg fx går ture. Det er ligesom lyden er i hovedet omkring øret/ evt er det kæben?

  Hvad tænker du det er og er det normalt. Tænker du at jeg bør gå videre til lægen med denne klik lyd? Og hvad med mine knæklyde i kæben?

  På forhånd Tak for svar

  Vh. Bella

 82. Inger siger:

  Hej Bella,

  Klikken og knæklyde i kæben er faktisk ganske almindelige og normalt ikke noget man skal bekymre sig om. I dit tilfælde lyder det dog som noget der skal undersøges nærmere. Jeg vil anbefale at du opsøger din læge med henblik på henvisning til kæbespecialist, fx en kæbekirurg. Alternativt findes der også tandlæger og kiropraktorer med specialkompetencer i kæbeled, kender dog ikke lige nogen i dit område.

  Med venlig hilsen

 83. Frederikke siger:

  Hej
  Jeg er blevet opereret 5 gange (3 gange i Venstre og 2 i højre knæ ) men det bliver stadig ved med at sige knæk lige meget hvad jeg gør… giver også stød ned gennem benet ;( er det normalt ?

 84. Anita Larsen siger:

  Hej. Jeg er en kvinde på 36 år der er tjener og har været det i 18 år. Jeg har smerter i lænd, balle og højre ben, efter en skade i 2018. Jeg har været ved kiropraktor og min læge har udskrevet Panodil og ibumetin. Trods en god mængde piller har jeg til tider svært ved at passe mit arbejde (går på arbejde alligevel) i min branche sygemelder man sig ikke. Jeg går ind i dørkarme og borde, da jeg ligger mere vægt på venstre fod. Jeg har svært ved at komme op igen efter at jeg har bukket mig, smerter ved løft og alm gang. Til tider ret voldsomme smerter. Jeg mistænker en diskusprolaps men hverken læge eller kiropraktor nævner det. Jeg kan stå på tæer og hæl.aes afviste min sag som arbejdsskade,de skrev at der er en skade men den skyldes ikke skaden som jeg fik på arbejde. Men jeg har haft ondt lige siden. Det er i området L5 min kiropraktor finder smerte. Jeg kan af og til selv knække lænden, hvilket hjælper på smerterne. Jeg vågner om natten fordi det knirker og knager i lænd og ben når jeg vender mig. Hilsen Q1985

 85. Inger siger:

  Hej Frederikke,

  Nej det er ikke normalt. Nu har du ikke givet så mange oplysninger men jeg vil anbefale at du får undersøgt dine hofter hos en fys eller kiropraktor.
  Med venlig hilsen

 86. Shannon siger:

  Hej! Mine tæer klikker konstant når jeg går rundt barfodet. Det har stået på i en del år og jeg er nu 32. Det er ret irriterende at høre på, men gør ikke ondt eller noget. Hvad skyldes det? Jeg har virkelig svært ved at finde noget om det på nettet.

 87. Inger siger:

  Hej Anita,

  Ud fra din beskrivelse vil jeg anbefale at du opsøger en kiropraktor eller fysioterapeut der kan supplere din behandling med øvelser efter McKenzie metoden. Når smerterne næsten er væk bør det stabiliseres med rygtræning. God bedring!
  P.S. jeg er enig i at det lyder som en (begyndende) diskusprolaps

  Med venlig hilsen

 88. Inger siger:

  Hej Shannon,
  Ja det er faktisk ganske almindeligt at ankler og tæer kan knække spontant under gangafvikling og er umiddelbart ufarligt hvis der ikke er gener forbundet hermed. Når det især sker barfodet kunne man mistænke at det er forstærket af forfodsnedfald, hvilket løses bedst med øvelser. Indlæg gør blot foden doven.
  Med venlig hilsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *